GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2010

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Vilja Tamminen
Vaeltavan tuulen puut ja kivet
11.12.10-18.1.11

Valokuvia pyhistä paikoista Britanniassa ja Baltiassa.

Joka paikassa missä kuvasin tuuli aina voimakkaasti. Hervoton tuuli viskoi pilvenriekaleita Atlantilta päin muuttaen alituisesti valoa. Välillä vihmoi vettä ja seuraavalla sekunnilla aurinko taas paistoi. Baltiassa tuuli idästä. Iltaisin tuuli rauhoittui ja antoi puisten pyhimysten uinua lehdoissaan auringon laskiessa.

Tuuli vaeltaa pitkin maapalloa. Pyhät puut ja kivet seisovat paikoillaan odottaen seuraavan tuulen vierailua.

Olen valokuvannut pyhiä paikkoja kuten megaliitteja, kiviympyröitä ja pyhiä puita Englannissa, Irlannissa, Skotlannissa, Latviassa ja Liettuassa Ensimmäisen kiviympyrän kohtasin Irlannissa vuonna 2001. Tätä matkaa seurasivat monet muut matkat.

Mielenkiintoisimpia kohteita ovat olleet yksittäiset megaliitit ja kiviympyrät keskellä autioita nummia, joiden luo on päässyt vain paikallisten neuvojen avulla.

Riihimäellä 3.11.2010 Vilja Tamminen

Valokuvaaja Vilja Tamminen (s. 1972 Helsingissä) asuu ja työskentelee Riihimäellä. Hän valmistui v. 2001 Taideteollisesta korkeakoulusta ja on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1999 lähtien, viimeksi v. 2010 Kulttuurikeskus Stoassa. Hän on valokuvannut lukuisiin sanoma- ja aikakauslehtiin, julkaisuihin ja kirjoihin. Hän on Ars-Häme ry:n jäsen.

Lisätietoa:
www.viljatamminen.com