GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2020

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Veronika Witte
Baal
2.6.-16.6.2020

Kesäkuun lopulla avautuu Hämeenlinnan ydinkeskustan vanhassa ostoskeskuksessa  Maija Helasvuonja Marja Bonadankuratoima suuri kansainvälinen näyttely, jonka maistiaiseksi kuraattorit ovat valinneet GalleriaKONEeseen saksalaisen taiteilija Veronika Wittenvideoteoksen. Kuraattorit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuodesta 2010 lähtien ja KONEeseen valitulla Witten teoksella on yhtymäkohta heidän yhteiseen menneisyyteensä.

Veronika Wittetyöskentelee kuvanveiston, videon ja näyttämöinstallaatioiden parissa sekä tieteen rajapinnassa. Hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien Galerie Nordin ja Kunstverein Tiergartenin taiteellisena johtajana Berliinissä. Witte opiskeli vuosina 1988–1993 Pariisissa Ecôle nationale superieure des beaux arts -korkeakoulussa, josta valmistui vuonna 1994. Hän on saanut tunnustuksia muun muassa Jerusalemista, Pariisista, Vietnamista ja eri puolilta Saksaa, vuonna 2014 hänelle myönnettiin Frankfurtissa kansainvälinen videotaidepalkinto “V-Kunst”. Witte on opettanut ja opettaa taidekorkeakouluissa
Hildesheimissa, Stuttgartissa, Berliinissä ja Saarbrückenissä, Rennesissä ja Pariisissa sekä Hanoissa ja Huessa (Vietnamissa) ja hänen teoksiaan on esitelty ja esitellään laajasti Keski Euroopassa.

veronikawitte.de

Marja Bonadaon kuraattori, taiteilija ja toiminut vuodesta 2014 lähtien Undegun taidekeskuksen taiteellisena johtajana Wrexhamissa Walesissa. Bonadan (MA Fine Art) oma taiteellinen työskentely saa innoituksensa rytmistä, musiikista ja luonnossa esiintyvistä kuvioista sekä venäläisestä konstruktivismista. Häntä kiinnostaa konstruktivistien kokeellinen työskentelytapa, jossa kaikki taide oli kokeilua ja kaikki tulokset arvaamattomia. Asenne, jota tämä aika erityisesti Bonadan mukaan vaatii, jotta löytäisimme uusia ajattelutapoja ja luomista korvaamaan rikkoutuneet tai vanhentuneet järjestelmät. Bonadan teoksia on ollut esillä Suomessa, Berliinissä ja Isossa-Britanniassa. Hän asuu ja työskentelee Wrexhamissa Walesissa.
www.facebook.com/heliotrope.art

Maija Helasvuoon perinteisen puunveiston rohkea uudistaja. Hän on sekä akateemisesti koulutettu taiteilija että käsityöläinen, jonka monitasoiset teokset ammentavat arjesta ja kurottavat tematiikassaan abstraktin puolelle. Hän rakentaa teoksiaan usein arkisista puulajeista mutta käyttää myös puhallettua lasia, pronssia ja keramiikkaa. Helasvuo on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut kutsuttuna ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla 1990-luvulta lähtien. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän on opettanut, kuratoinut ja toiminut useissa taidejärjestöjen luottamustehtävissä. Helasvuo on Berliinissä galleriaa pitävän osuuskunta Toolboxin yksi perustajajäsenistä ja tämänhetkinen puheenjohtaja.  Helasvuo asuu ja työskentelee Hyvinkäällä.
www.maijahelasvuo.com