GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2020

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Tuulia Iso-Tryykäri
Tiedä paikkasi
26.9.-20.10.2020

Tuulia Iso-Tryykärin figuratiiviset maalaukset tekevät näkymättömästä kokemuksesta näkyvää.

Työskentelyni tapahtuu yleensä kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa asetan itseni tulevan maalauksen tilanteeseen ja teen luonnokset valokuvaamalla. Tärkeänä osana työskentelyssäni on jo useiden vuosien ajan ollut tarve kokea maalauksen tilanteet konkreettisesti kehossani.

Tämän jälkeen tapahtuu itse maalaaminen. Maalausprosessin aikana käyn aihetta ja kokemusta läpi aina uudelleen ja uudelleen, kerros kerrokselta. Karsin kuvasta epäoleellisen ja pyrin jättämään vain tärkeimmät asiat. Valokuva toimii luonnoksena ja apuna, mutta en pyri täydelliseen jäljentämiseen. Paletilla olevat värit kuljettavat työtä myös omaan suuntaansa. Minua kiinnostaa, miten luoda illuusio muodosta tai materiaalista maalauskankaalle värin ja valöörien avulla. Maalauksissani olen aina pyrkinyt figuratiiviseen esitystapaan.

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisestä aiheena. Minua kiinnostaa myös se, miten yksityinen ja henkilökohtainen saattaa muuttua katsojasta ja katsojan omista kokemuksista käsin joksikin yhteiseksi ja yleisemmin koetuksi. Toivon katsojan kuitenkin muodostavan oman narratiivinsa teoksesta ja sen merkityksistä. Maalaukseni saavat itkettää tai naurattaa, niissä saa nähdä kantaaottavuutta tai vain värialueita rinnastettuina toisiinsa.

Esittävästä muodostaan huolimatta maalaukseni ovat yrityksiä tehdä näkymättömästä näkyvää.

Tuulia Iso-Tryykäri (s. 1985) asuu ja työskentelee Lappeenrannassa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan AMK:sta 2009 ja ylemmästä AMK-tutkinnosta 2013. Iso-Tryykäri on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen viimeisimmät yksityisnäyttelynsä ovat olleet Galleria Huudossa Helsingissä (2020) Taidekeskus Idässä Lappeenrannassa (2018) ja tm-galleriassa Helsingissä (2017). IsoTryykärin teoksia on mm. Valtion, Lappeenrannan taidemuseon ja Kotkan kaupungin kokoelmissa.

Kiitos Suomen kultturirahaston Etelä-Karjalan rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja:
tuuliaiso-tryykari.weebly.com