GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2009

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Tuomas Hallivuo
Sisällä, ulkona
2.12.-29.12.2009

Taidegraafikko Tuomas Hallivuo (s. 1968, Hamina) työskentelee Jyväskylän grafiikanpajalla tehden perinteistä metalligrafiikkaa. Etsauksena tehty viivapiirros on voimakkaimmin esillä hänen töissään, joihin taiteilija lisäilee akvatinta, kuivaneula sekä carborundum tekniikkaa, tarpeen mukaan. Hallivuo on ottanut GalleriaKONEen näyttelyyn mukaan lisäksi sarjan pieniä maalauksia ja piirroksia.

Hallivuon vedokset ovat niukkavärisiä, yleensä mustavalkoisia, joissa saattaa olla pieniä erivärisiä kohtia. Viivan käyttö on lennokasta ja mukana on paljon rosoa, jonka on aiheuttanut epämääräiset tahattomat syöpymät laatoissa. Sarjakuvamaiset hahmot ja puhekuplat teksteineen ovat tyypillisiä hänen teoksissaan. Hallivuo yhdistää teoksissaan esittävää ja abstraktia, rosoa ja skarppia sekä tietoista ja tiedostamatonta. Kuvissa onkin usein monta tasoa.

Tuomas Hallivuo itse sanoo omasta tekemisestä seuraavaa: Ensin on kuva mielessä, jota lähden työstämään, piirtäen sen laatalle. Saan uusia ideoita tehdessäni piirrosta, näin tekeminen voi saada aivan uuden suunnan. Lopuksi hion kuvaa toimivaksi kokonaisuudeksi, lisäilemällä siihen uusia ja rosoa. Kun katson valmista kuvaa saattaa alkuperäinen idea olla muuttunut muuksi, ja keksin uuden tarinan teokselle, ja nimeän sen. Mielestäni en kritisoi tai julista mitään, vaan katselen maailmaa toteamalla ”näin sen näin”.

Lisätietoa:
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tuomas-hallivuo