GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2008

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Tuija Lampinen
Maalauksia
2.2.-26.2.2008

Maalausteni lähtökohtana ovat useimmiten ihmiset, arkipäivän tapahtumat, muistot ja värit. En oikeastaan valitse maalausteni aiheita, vaan jotkut asiat tulevat niin lähelle, että niihin on saatava etäisyyttä. Aloittaessani maalausta en välttämättä tiedä mitä se tuo tullessaan. On olemassa vain jokin tunne tai mielikuva. Usein minusta tuntuu, että olen aikajanalla, kuljen eteen ja taaksepäin ja seison paikallani. Maalaan asioita päällekkäin. Toinen maalaus jää toisen alle. Maalaus kuljettaa itse itseään.

Mutta välillä rytmi pysähtyy, pyyhkiytyy pois. Mikä on tärkeää mikä ei. On samanlainen olo kuin huitaisisi tärpättirätillä märkää maalausta.

Maalaamalla käsittelen asioita, teen valintoja. Kuvien tekeminen on minulle etsimistä, odottamista, uteliaisuutta…Siihen liittyy myös öljyvärit, tärpätintuoksu ja nojatuoli työhuoneen nurkassa.

Tuija Lampinen, Riihimäellä 20.1.08

Tuija Lampisen (s. 1955) näyttely jatkaa Ars-Häme yhdistyksen 35 vuotisjuhlavuotta juuri avatussa GalleriaKONEssa. Taiteilija on Ars-Hämeen pitkäaikainen aktiivijäsen ja hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä ympäri Suomea jo vuodesta 1977 lähtien. Viimeisimpiä yksityisnäyttelyitä taidemaalarilla on ollut mm. Riihimäen taidemuseossa, TM Galleriassa ja Hyvinkään taidemuseossa. Hämeenlinnan Verkatehtaalla avautuvassa näyttelyssä on esillä uusia maalauksia taiteilijan viimeaikaisemmasta tuotannosta.

Lisätietoa:
www.tuijalampinen.com