GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2017

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Timo Partanen
2.9.-26.9.2017

Vastakohtaisuuksien kautta rakentunut näyttelykokonaisuus kuvaa tilaa ja maailmaa sen ympärillä.

Näyttelyssä on esillä töitä kahdesta teossarjasta. Toinen sarja koostuu suurikokoisista tussiteoksista ja toinen pienistä alkydimaalauksista.

Tussiteokset ovat syntyneet spontaanisti ilman luonnostelua, kämmenillä tussia levittäen ja kehon liikkeitä hyödyntäen. Tekniikasta johtuen sattumalla on ollut vaikutusta lopputulokseen, eikä teoksia ole korjailtu jälkikäteen.

Alkydimaalaukset perustuvat suurkaupungin näkymistä syntyneisiin kuvaideoihin ja niissä on vaikutteita konstruktivismista. Näkyvissä ei ole siveltimenvetoja tai muita viittauksia tekijän käsialaan. Tussitöihin verrattuna maalausten syntyprosessi on ollut hidas ja suunnitelmallinen. Sattuman mahdollisuus on minimoitu.

Vastakohtaisuuksistaan huolimatta tussitöillä ja maalauksilla on yhteinen pyrkimys kuvata tilaa tai maailmaa yhdistämällä nähtyä ja kuviteltua.

Helsingissä elokuussa 2017
Timo Partanen

Timo Partanen (s. 1970 Ruovesi) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin kotimaan lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa ja Italiassa. Taiteilijan teoksia on mm. Swanljungin / Kuntsin modernin taiteen museon, Helsingin ja Oulun taidemuseoiden, Suomen valtion sekä yksityisten kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Kiitos taiteilijan työskentelyn tukemisesta Taiteen edistämiskeskukselle.

Lisätietoa:
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/timo-partanen