GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2009

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Tiina Nevalainen
Maalauksia
18.7.-11.8.2009

”Kuvissani ihmishahmot piiloutuvat kasveihin, kukkaloistoon.Kasvit ovat olennainen osa maalausteni rakennetta ikäänkuin muurina tai kuviteltuna suojana rajaamassa kaiken pahan pois. Suljettuine silmineen he ovat armollisempia, lempeitä ja sisäänpäinkääntyneitä. Avoinaiset katseet puolestaan kuin pyytävät armollisuutta itselleen. Naiset ovat ajattomia,iättömiä kaikuja menneisyydestä. Aikuisia mutta kiertokulkunsa alussa, keväässä.

Tärkein elementti maalauksissani on väri. Näyttelyn teoksia tehdessäni halusin rakentaa yltäkylläisiä, täyteläisiä, lämpimiä maalauksia, joissa valkoinen väri peittää ja rakentaa pintaa. Näin muodostui kerroksellisuus, joka alkoi pienestä yksityiskohdasta, pienestä valkoisesta kukasta ja laajeni kokonaiseksi teossarjaksi.”

Riihimäellä 9.7.09 Tiina Nevalainen

Tiina Nevalaisen teokset avaavat katsojalle tietä tarkastella myös omia syviä ja herkimpiä ajatuksiaan. Toisen ihmisen kohtaamisen vaikeus ja toisaalta toisen katseen aidon kohtaamisen hienous nousevat teoksista mieleen. Mikä minä olen, kuka sinä olet?

Tiina Nevalainen (s. 1967 Helsingissä) asuu Riihimäellä ja työskentelee Tervakosken Lumppulinnassa. Hän on Riihimäen kuvataiteilijoiden sekä Ars-Hämeen jäsen ja hänellä on ollut näyttelytoimintaa vuodesta 1990 lähtien. Lisäksi hän työskentelee kuvataiteiden opettajana Riihimäen kansalaisopistossa sekä Vanajaveden opistossa.

Lisätietoa:
www.tiinanevalainen.com