GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2012

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Teija Immonen
Pieni Polku
27.10.-20.11.2012

Pieni polku on osa Teija Immosen 20-vuotisen taiteilijauran juhlanäyttelysarjaa. Juhlavuoden muut näyttelyt nähdään Helsingissä. Ensimmäinen oli esillä Malmitalon Galleriassa 20.9. 13.10. ja kolmas on vuorossa Galleria Duetossa 9.1.-3.2.2013.

Teija Immosen grafiikka on kerroksellista ja kollaasimaista. Kuvat ovat sekoitusta arjesta, fantasiasta, menneestä maailmasta ja nykyajasta. Grafiikan eri menetelmillä tuotetuissa teoksissa muodin, urheilun ja populaarikulttuurin maailmat sekoittuvat arkitodellisuuden kanssa. Teosten tunnelmissa voi aistia nostalgista kaihoa, absurdiutta, koomisuutta – ironiaakin. Hämeenlinnan näyttelyssä pohditaan naiseutta sekä omakohtaisesta että yleisemmästä näkökulmasta.

“GalleriaKONEessa esittelen tänä vuonna valmistuneita teoksia, joissa yhdistelen vuosien varrella tekemiäni grafiikan painolaattoja eri tavoin painaen paperille, jolloin vedoksista muotoutuu aiheiltaan ja sommitteluiltaan uusia kokonaisuuksia.

Itselleni tämä on löytöretki omaan historiaani ja yleisemmällä tasolla kuvista muotoutuu tarina, joka yrittää hahmottaa naiseutta eri aikakausien, sukupolvien ja naisen oman elämänkaaren kautta.”

Teija Immonen 9.10.2012

Teija Immonen (s. 1968 Imatralla) on Kuvataideakatemiasta vuonna 1991 valmistunut taidegraafikko, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Immonen on osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1985 ja pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1992 alkaen. Tuoreimmat yksityisnäyttelyt ovat näyttelyt Galleria Beckerissä Jyväskylässä 2010 ja Galleria Katariinassa Helsingissä 2011. Immosen teoksia on useissa huomattavissa kokoelmissa ja hän on mm. Suomen Taidegraafikoiden ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

Suomen Kulttuurirahasto on tukenut näyttelyä.

Lisätietoa:
teijaimmonen.fi