GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2011

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Tarja Malinen
Saman taivaan alla
16.4.-10.5.2011

“Haluan teoksillani herättää ihmisiä pohtimaan lasten kohtaloita maailman eri kulttuureissa ja samalla otan kantaa lapsen oikeuksien puolesta. Lapset joutuvat edelleen kärsimään erilaisista hyväksikäytöistä, vaikka meillä on olemassa yleismaailmallinen YK:n lapsen oikeuksien sopimus.

Näyttelyssäni esillä oleva Tyttöjen Talossa -installaatio on omistettu kaikille maailman tyttölapsille. Olisiko maailmamme erilainen, jos tytöt voisivat käydä koulua samalla tavalla kuin pojat? Auttaisiko se meitä elämään sovussa kulttuurista tai uskonnosta riippumatta? Meidänhän on kaikesta huolimatta elettävä yhdessä, täällä saman taivaan alla.

Valokuvat ovat hetken kuvauksia lähipiiristäni. Valokuvani, Jäätä 2009, oli osana interaktiivista multimediateosta Shanghain maailmannäyttelyssä, Suomen Kirnu -paviljongissa 2010.

Näyttelyni installaatiot, veistokset ja valokuvat ovat syntyneet usean vuoden aikana. Malleina ovat omien poikieni ja lapsenlapseni lisäksi ystävieni ja sukulaisteni lapset.”

Kuvanveistäjä Tarja Malinen (s. 1961 Pihtiputaalla) asuu ja työskentelee Pohjois Karjalassa, Joensuussa. Tällä hetkellä hän työskentelee keraamisten lapsiveistosten ja valokuvauksen parissa. Taiteilija on aina ollut kiinnostunut ihmiskasvoista ja muotokuvista. Kuvanveistoon hän innostui nukketeatterin ja nukkejen kautta. Valokuvaus on taiteilijasta mukava vastapaino raskaalle kuvanveistolle.

Lisätietoa:

Juuri tällä hetkellä kerätään varoja Planin kansainväliselle “Koska olen tyttö” -kampanjalle. Kampanja parantaa erityisesti tyttöjen koulutustasoa ja suojelua. plan.fi/tytot

kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tarja-helena-malinen