GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2011

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Tapio Haapala
Action
26.11.-20.12.2011

“Näyttelyssäni on esillä veistoksia, maalausinstallaatio sekä interaktiivisia maalausten katselukoneita. Olen pohtinut teoksissani paljolti yksilöllisyyttä ja yksilön suhdetta suurempaan joukkoon. Tätä voisin pitää tuotantoni punaisena lankana. Tietenkin joukkoon mahtuu, ja pitääkin mahtua, myös ”irrallisia” teoksia, sellaisia joista ei yksinään tulisi  mainitut teemat mieleenkään. Näissä teoksissa on kuitenkin samankaltaisia lähtökohtia kuin koostetöiden yksittäisissä teoksissa. Vanhemmuus, suku, persoonat, ujous ja rohkeus ovat alateemoja, joista saan aiheet yksittäisiin teoksiin.

Materiaalit joita käytän saan läheltä: työhuoneelle kerääntynyttä roinaa, värejä joita olen mieltymysteni mukaan joskus hankkinut, ylimääräisiä koneiden osia jollaisia löytyy kaikilta maatiloilta. Myöskään ei pidä unohtaa maamme hienoja romukauppoja, joihin voi tehdä mukavia löytöretkiä vailla selkeää päämäärää. Tunnustankin olevani tekijänä jossain määrin romantikko, ihailen mekaanisia laitteita joissa syy-seuraussuhde on maallikollekin selkeä ja ymmärrettävä toisin kuin esimerkiksi tietotekniikassa (mekaanisen laitteen voi sitäpaitsi ainakin yrittää korjata itse). En kuitenkaan haikaile menneestä ajasta ”jolloin kaikki oli paremmin”, en suinkaan. Sen sijaan uskon että syy-seuraus suhteen havaitseminen on oleellinen seikka elämässä yleensä.”

Kokemäellä 2.11.2011 Tapio Haapala

Tapio Haapala (s. 1965 Vantaalla) asuu ja työskentelee Kokemäellä, Satakunnassa. Tapio Haapala on opiskellut kuvataidetta, keramiikka-  lasitaidetta sekä kuvanveistoa. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1995. Ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut vuodesta 1989 ja pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1994. Suomen lisäksi Haapalan taidetta on nähty Ruotsissa ja Baltian maissa. Haapalan teoksia on mm. Suomen Valtion, Taideteollisen korkeakoulun, Tampereen kaupungin ja Kokemäen kaupungin kokoelmissa. Hämeenlinnan GalleriaKONEeseen rakennettua ACTION näyttelyä on tukenut Alfred Kordelinin säätiö.

Lisätietoa:
tapiohaapala.net