GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2015

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Suvi Härkönen
Robotit eivät uneksi
28.11.-22.12.2015

Vesi valtaa gallerian nuoren kuvataiteilijan yksityisnäyttelyssä.

Näen kuvajaiseni heijastuvan mustan veden pinnassa, mutta katson lähinnä sen läpi, näkyvän osani tuolle puolen. Etsin itseäni kuvajaiseni kautta, sen takaa. Vesi antaa upota syvemmälle, syvemmälle uumeniinsa. Missä minä olen?

Tarkoituksella, vahingossa, ei sen väliä, sillä uppoan. Sukellan ja uin kauemmas, nousen vedestä ja katson ympärilleni. Olen ollut täällä aikaisemminkin.

Kuinka suuri osa minusta on unta? Hallitsenko uniani vaiko ne minua? Uneksin itseni siksi, mitä olen. Olen sitä, mitä olen, unieni vuoksi. Missä olisi maailmani, jollei siellä, josta itseni yhä uudelleen löydän? Mutta kuka kirjoittaa uneni, kuka värittää niiden näkymän?

Suvi Härkönen (s. 1982) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän käsittelee suurikokoisissa kokemuksellisissa installaatioissaan erilaisia vallan käsitteitä ja niiden suhdetta yksilöön. Teokset ovat usein paikkasidonnaisia ja katsojan kokemusprosessiin keskittyviä rakennettuja ympäristöjä. Tunnetilat, muistot ja tarinallisuus yhdistyvät meditatiivisen minimalistiseen ympäristöön luoden kokemuksen teokseen astuvasta katsojasta alkaen. Härkönen on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2011 Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista sekä taiteen maisteriksi vuonna 2014 Aaltoyliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta. Yksityisnäyttelyitä ja performansseja hänellä on ollut vuodesta 2007 lähtien. Härkönen on Muu ry:n jäsen.

Lisätietoa:
www.suviharkonen.fi