GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2019

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Sirpa Hynninen & Vesa-Ville Saarinen
6.7.-30.7.2019

Näyttelyn teemana on ihmisen muokkaama luonto, tapahtumien toistuminen ja ajan vääjäämätön eteneminen. Kokonaisuus muodostuu kahdesta teoksesta: gallerian peräseinän peittävästä videoteoksesta ”Kaiku” ja tilan keskelle installoidusta mobilesta ”Roskakalat”.

Tilassa katsojasta tulee osa näyttelyä. Ilmavirta saa mobilen sadat kalafiguurit liikkumaan ja varjojen liike täyttää koko tilan. Samanaikaisesti aallot jatkavat ikuista liikettään. Syvyydestä pulpahtaa esiin ihmiskasvoja kadotakseen jälleen. Meistä jää vain kaiku, jos sitäkään.

Sirpa Hynninen (s.1963 Jäppilä) ja Vesa-Ville Saarinen (s.1960 Jyväskylä) asuvat ja työskentelevät yhteisessä osoitteessa Lappeenrannassa. He suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä tila-, ympäristö- ja videotaidetta sekä veistoksia. Teokset syntyvät usein käytettävissä olevan tilan ja paikan ehdoilla. Työryhmänä he ovat työskennelleet yli viisitoista vuotta osallistuen lukuisiin näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla tehden myös julkisia teoksia yhdessä Lappeenrantaan ja Helsinkiin. Heidän teoksiaan löytyy mm. Helsingin, Lahden, Lappeenrannan, Kouvolan ja Imatran taidemuseoiden kokoelmista. He voittivat Vuoden 2014 Ympäristötaideteos -kunniakirjan julkisesta teoksestaan Herttoniemen teollisuusalueelle Helsinkiin.

Lisätietoa:
www.hynninen-saarinen.fi