GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2010

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Seppo Tamminen
Sota ja sen jälkeinen aika
18.9.-12.10.2010

Kuvataiteilija Seppo Tamminen (s. 1944 Helsingissä) on vaikuttanut suomalaisessa taidemaailmassa 1960-luvun puolivälistä lähtien; ensin menestyvänä koruntekijänä, sitten menestyvänä maalarina. Vaikka taiteilijan ura onkin jaettavissa eri vaiheisiin on johtavana ajatuksena ollut aina unet, unelmat, mielikuvitus ja muistot.

Valloittavana tarinankertojanakin tunnetun taiteilijan teokset sisältävät runsaasti draamallisia elementtejä sekä lämmintä huumoria. Lempeä suhtautuminen menneisyyteen tekee teoksista mutkattomia. Ne tyytyvät kuvaamaan mennyttä aikaa kuin lapsen silmin ja toteavat asiat, kuten ne olivat, niitä sen kummemmin arvottamatta.

Teoksissa usein toistuvia elementtejä ovat kaupunkinäkymät se meri sekä eräänlainen slaavilainen haikeus. ”Seppo pyrkii tekemään taiteessa samoin kuin Tšehov kirjoituksissaan: hän puhuu yksinkertaisilla lauseilla, mutta tekstin luettuaan tulee sellainen olo, että tässä oli paljon muutakin.”

Pia Herme ja Seppo Tamminen

Tervetuloa tutustumismatkalle Seppo Tammisen maailmaan!

Näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus tutustua myös juuri julkaistuun kirjaan Nautilus ja Meteoriitti, Seppo Tammisen taiteen tarina, jonka on toimittanut Sepon lapsuudenystävä Osmo Leivo. Sepon taiteen lisäksi, kirja kertoo lasten kasvamisesta sodanjälkeisessä kaupungissa.

Lisätietoa:
seppotamminen.fi