GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2015

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Sanna Haimila
Gravity
09.01.-03.02.2015

GalleriaKONEen vuoden 2015 aloittaa Torniossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Sanna Haimila (s. 1974, Porvoo). Haimila on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007, mutta ensiesiintymisensä hän teki jo vuonna 2000 Pirkanmaan I triennaalissa, jossa hänelle myönnettiin nuoren debytantin Aamulehti -palkinto. Valmistumisensa jälkeen hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Haimilan teoksia on mm. Aineen taidemuseon ja Taidekeskus Salmelan kokoelmissa.

Taiteeni lähtökohtana ovat universaalit elämän käännekohdat, joita tarkastelen subjektiivisesta näkökulmasta. Aiemmin olen käsitellyt mm. äitiyttä, lapsettomuuden pelkoa ja naiseen kohdistuvia odotuksia elämää tuottavana ihmekoneena. Nyt näyttelyn teemana on elämän päättyminen, suru, ikävä.

Näyttelyn teokset ovat siis pohdiskeluja kuolemasta. Ja toisaalta elämän ihmeellisyydestä ja sen jatkumisesta.

Tekniikkana on öljyväri ja guassi. Maalaan pääasiassa yhdellä värillä, lamppumustalla. Sinänsä väri sopii klisheenomaisesti käsittelemääni aihepiiriin, mutta en ole päätynyt mustaan tästä syystä. Muut värit ovat vain ajan myötä karsiutuneet merkityksettöminä.Valintani lamppumusta muistuttaa sävyltään piirustushiiltä ja on siten väriajattelussani neutraali. Se ei luo mielleyhtymiä.”

Sanna Haimila 22.11.2014

Näyttelyä ovat tukeneet Lapin taidetoimikunta sekä Suomen kulttuurirahaston Lapin rahasto.

Lisätietoa:
www.sannahaimila.com