GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2010

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Samuli Laurinolli
Maiseman täyte
9.1.-2.2.2010

Taidemaalari Samuli Laurinolli (s. 1976 Tampere) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hän on Taidemaalariliiton, ArsHäme ry:n ja Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsen. Hän on valmistunut Satakunnan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi v. 2003. Taiteilija on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa vuodesta 2003 lähtien. Teoksia hänellä on Hämeen taidetoimikunnan kokoelmassa sekä lukuisissa yksityisissä kokoelmissa. GalleriaKONEen näyttely on hänen ensimmäinen odotettu yksityisnäyttelynsä.

Samuli Laurinolli kuvaa seuraavasti työskentelytapaansa ja tulevaa näyttelyä:

”Maiseman täyte” käsittelee olotilaa, joka syntyy tiloista, missä tuntee olevansa levollinen ja ympäristön inspiroima. Puisto kaupungin keskellä, pelto tai niitty metsän reunassa jne. Tämän tunteen yritän siirtää maalauksiini.

Maalausprosessin aikana mieli muuttuu. Maisema ei enää riitä. Siihen pitää saada jotain lisää, enemmän tutkittavaa. Teen siihen rakenteita joilla pyrin luomaan siihen lisää tasoja. Haluan koko ajan nähdä luonnon rakenteiden alta, mutta kuitenkin samalla peitän sitä enemmän ja muutan sitä järkevämmäksi, hyötymaisemaksi. Lopulta maisema yleensä katoaa lähes kokonaan, enkä silti tunne itseäni sen tyytyväisemmäksi. Tekee mieli aloittaa jo uusi maalaus ja hylätä vanha. Sudin kuitenkin vielä viimeisen vedon, roiskeen, puita, eläimiä tai kasveja. Olen hiukan tyytyväisempi, sillä tunnen että se viimeinen roiske tai eläin  teoksessa on yhtä ulkopuolinen kuin minäkin.

Olen ymmärtänyt, että en tavoittele maalauksillani täydellistä lopputulosta, vaan enemmän tekeminen liittyy ihmisenä olemiseen ja tasapainon hakemiseen kaikkien ympärillä olevien ärsykkeiden sekamelskassa. Tähän prosessiin kuuluu myös olennaisena osana hyväksyä se, ettei mielen tasapaino löydy tietystä kiintopisteestä, vaan että se on muuttuva ja liikkuva kuten ihminenkin.

Lisätietoa:
samulilaurinolli.blogspot.com