GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2012

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Salla Laurinolli
Palatsin puutarhasta
6.5.-2.6.2012

Hämeenlinnalaisen kuvataiteilijan Salla Laurinollin näyttely Palatsin puutarhasta on esillä GalleriaKONEessa toukokuun ajan. Näyttely koostuu vuoden 2012 aikana valmistuneista akryyli- ja öljymaalauksista.

“Työskentelyni lähtökohdaksi on vuosien mittaan hioutunut oman ympäristön havainnoinnista lähtevä tutkiskelu luonnon ja ihmisen toiminnan vuoropuhelusta.

GalleriaKONEen näyttely koostuu maalauksista, joiden syntymiseen johtaneet ajatukset lähtivät liikkeelle pari vuotta sitten Firenzessä Palazzo Pittin takapihalla, Bobolin puutarhoissa. Puutarhojen estetiikka ja mittasuhteet tekivät minuun suuren vaikutuksen. Jatkuvaa huolenpitoa vaativissa valtavissa rakennelmissa oikeastaan kuitenkin vain veistokset ovat sellaisia, jotka ilman viikoittaista kitkemistä ja leikkaamista pysyvät ennallaan. Luonto on alisteinen tiukalle perspektiivisommitelmalle, mutta vain ihmisen läsnäollessa. Kaiken sen komeuden keskellä koin sen jollakin tavalla lohdulliseksi.

Kyseiset puutarhat ovat mittavan kokoinen, usean eri hallitsijan aikana rakennutettu kokonaisuus, joka avautuu kokijalle alueella käyskentelyn aikana, jokaisella veistoksella ja näkymällä on merkityksensä ja oma tarkkaan harkittu paikkansa. Maalauksissa kokonaisuudesta irroitetut havainnot ja näkymät muuttuvat lähtökohtaansa huomattavasti surrealistisemmiksi tapahtumapaikoiksi. Niissä kuva ihmisen kuvasta muuttuu tekijäksi ja tapahtumapaikalle tulee näyttämöntapainen luonne.”

Salla Laurinolli 12.4.2012

Salla Laurinolli (s. 1976 Iittalassa) valmistui kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2002. Laurinolli on osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1998, yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut vuodesta 2005 asti. Viime vuosina Laurinollin teoksia on nähty Hämeenlinnan taidemuseossa, Tampereen Galleria Saskiassa ja Helsingissä Galleria Jangvassa. Salla Laurinolli toimii Ars-Häme ry:n puheenjohtajana ja sivutoimisena taideaineiden tuntiopettajana mm. Vanajaveden opistossa sekä vaikuttaa aktiivisesti kotikaupunkinsa kulttuurikentällä. Hämeen taidetoimikunta on tukenut Palatsin puutarhasta -näyttelyä.

Lisätietoa:
www.sallalaurinolli.com