GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2019

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Riitta Kopra
Muistiinpanoja maailmasta
5.1.-29.1.2019

Näyttelyssä on esillä vuosina 2017-2018 valmistuneita teoksia.

Olen kuvanveistäjä. Tässä näyttelyssä olen käyttänyt materiaaleinani mm. pronssia, terästä, kuparia, savea, marmoria, sammalta ja kangasta. Veistos on minulle ajattelun muoto, joka tavallaan elää omaa elämäänsä.

Näissä teoksissa on kysymys jonkinlaisista olemuksista: on eläinten olemuksia, maiseman olemuksia, ehkä jokin tuntemattomuus “maalaskeutujan” muodossa. Teoksista voi myös löytää viitteitä tarinoihin tai tapahtumiin, ja eläimiin voi samaistua myös ihminen.

Näitä töitä tehdessäni olen ajatellut myös avaruutta.”

Riitta Kopra (s. 1982 Hollolassa) asuu ja työskentelee Rengossa. Hän valmistui kaksi vuotta sitten Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi. Kopra toteutti v. 2012 Helsingin Kalasataman ensimmäisen väliaikaisen teoksen: viiden metrin korkuisen mammutin, joka katseli merelle Sompasaaren kaakkoiskärjestä. Vuonna 2014 hän perusti Kanta-Hämeen pienimmän gallerian, Galleria Kummituksen, hämäläiselle kylänraitille. Kesällä 2018 hän ideoi ja toteutti Nurkan takana metsä -näyttelyn Rengon Kaloisiin, jossa 10 suomalaista ansioitunutta taiteilijaa toteuttivat teoksensa suojeltuun Hyystin metsään. Kopra on Suomen Kuvanveistäjäliiton sekä Ars Häme ry:n jäsen.

Lisätietoa:
riittakopra.nettisivu.org