GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2021

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Riikka ja Ville Mäkikoskela
Horisontit
3.4.-27.4.2021

Ajatusten ja tekojen ääriltä toisille. Materiaalista toiseen. Läheltä ja kaukaa. Ympäri mennään ja yhteen tullaan, horisontista horisonttiin.

TaT Riikka Mäkikoskela (s. 1975 Oulussa) käsittelee teoksissaan ihmisen elämänkaarta ja ylisukupolvisuutta. Hänen teoksensa juhlistavat elämän runsautta ja monimuotoisuutta – sen nurjia puolia unohtamatta. Riikka on opiskellut Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutissa, Taideteollisessa korkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa. Hänen teoksiaan ja tutkimustaan on esitelty useissa tapahtumissa, konferensseissa, julkaisuissa, gallerioissa ja museoissa sekä Suomessa että ulkomailla.

Ville Mäkikoskela (s. 1975 Parkanossa) on kuvanveistäjä, jota kiinnostaa arjen ihmeet, kaduntasaiset tarinat, sattumat ja oivallukset. Ville on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutista (Kuvataiteilija AMK, 1999) ja Taideteollisesta Korkeakoulusta (TaM, 2007). Villen teoksia on esimerkiksi Nykytaiteen Museo Kiasman, Wihurin rahaston/ Rovaniemen taidemuseon sekä Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa.