GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2012

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Pilvi Ojala
Maalauksia
1.9.-25.9.2012

Mustavalkoinen ja värillinen kohtaavat Pilvi Ojalan näyttelyssä. Grafiikan, piirustuksen, animaatioiden, maalausten ja esineteosten tekijä tuo GalleriaKONEeseen vesivärimaalauksia, joissa osa kuvasta on piirretty lyijykynällä.

Maalatessani olen pohtinut menneisyyden ja nykyisyyden kokemusta värillisissä ja mustavalkoisissa (valo)kuvissa. Mustavalkoinen asia tai esine siirtyy menneisyyteen tai vähemmän todelliseen maailmaan. Toisaalta se samalla korostuu ja saa uuden merkityksen. Halutessaan maalauksissa voi nähdä myös pyrkimyksen ulkopuolisuuden kuvaamiseen.”

Lopella 14.8.2012, Pilvi Ojala

Lopella asuva kuvataiteilija Pilvi Ojala (s. 1973 Helsingissä) valmistui vuonna 2001 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian taidegrafiikan osastolta. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Pilvi Ojala piti vuonna 2000. Ojala osallistui vuosina 2005-09 Tyrvään Pyhän Olavin kirkon seinämaalausten tekoon Kuutti Lavosen assistenttina. Hämeenlinnassa Ojalan taidetta on nähty mm. Taidemuseossa vuonna 2011, jolloin hän oli yksi Kontakti-ryhmänäyttelyn kahdeksasta taiteilijasta. Vuonna 2008 Pilvi Ojala valittiin Hämeen nuorten näyttelyn stipendiaatiksi. Tuolloin häneltä nähtiin valo- ja varjoteoksia Galleria ARXissa.

Pilvi Ojala on tehnyt opintomatkoja mm. Italiaan, Pariisiin, Ruotsiin ja Venäjälle. Hän on Suomen Taidegraafikoiden, Riihimäen ja Viipurin taiteilijaseurojen sekä Ars-Hämeen jäsen. Ojalan teoksia on useiden suomalaisten taidemuseoiden, Suomen valtion ja eduskunnan taidekokoelmissa.

Lisätietoa:
www.pilviojala.com