GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2015

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Pia Kousa
"Näkymättömien ongelmien kokoelma - kuinka nähdä ja olla näkymättömissä"
3.10.-27.10.2015

Näyttelyn teokset koostuvat henkilökuvista. Teoksissa mallit esitetään eri tavoin mm. perinteisen muotokuvan esitystapaa noudattaen tai osittain peitettyinä, teosten katselijaa tirkistelevinä. Kuka oikeastaan katsoo ja ketä katsotaan?

Pia Kousan valokuvapohjaisin menetelmin toteutetut teokset käyvät vuoropuhelua valokuvataiteen klassisen kuvaston kanssa. Teoksissa varhaisesta mediakulttuurista lainatut keksinnöt ja arkaainen 3Dteknologia sekoittuvat ja kerrostuvat nykyajan kuvan toisintamisen menetelmiin. Kuva-aiheet liikkuvat kaksi- ja kolmiulotteisuuden välillä ja muuntuvat useista kuvakerroksista koostuvissa teoksissa pinnasta tilallisiksi.

Pia Kousa (s.1977) on Helsingissä työskentelevä ja asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta, sekä suorittanut opinnot myös Lahden Taideinstituutissa. Kousa on tutkinut teoksissaan erityisesti kolmiulotteista kuvaa, sekä valokuvan, illuusion, jäljittelyn ja todellisuuden suhdetta. Kousan teoksia on ollut esillä viime vuosien aikana lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa, sekä myös ulkomailla.

Lisätietoa:
www.piakousa.com