GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2021

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Pekka Hepoluhta, Jari Jula, Markku Arantila
TIKO TIKO
aamu – päivä – yö
6.2.2021 – 2.3.2021

Vuorokausi lienee lyhin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi mielletty ajanjakso, jonka voi luontevasti kuvata arkaaisen, kukoistuksen ja rappion kausien vertauskuvana. Vuorokausi taipuu metaforaksi ihmiselämälle, kulttuurikaudelle tai maailmankaikkeudelle, joiden kaikkien kehityskaareen nämä kolme kehityksen vaihetta sisältyy.

Näyttelyssä kukin meistä on ottanut työskentelynsä lähtökohdaksi yhden osan vuorokaudesta. Otamme olemassaolon annettuna, mutta käymme käsiksi siihen, miten siitä voi selvitä ja mitä mainitut kolme kautta tarkoittavat elettynä elämänä.

Kuvataiteilijat Pekka Hepoluhta, Jari Jula ja Markku Arantila asuvat ja työskentelevät Helsingissä. Taiteilijat ovat Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäseniä ja työskentelevät pääosin maalauksen ja piirtämisen keinoin. Heidän teostensa innoittajana toimii ihmisen toiminta. Hepoluhta on toiminut Vapaan Taidekoulun taiteellisena johtajana ja hänen teoksiaan on ollut esillä vuodesta 1981 lähtien yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Arantila on pitänyt näyttelyitä myös 1980-luvulta alkaen ja hänen teoksiaan on useissa suomalaisissa taidekokoelmissa. Jula on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut taiteen tohtori. Hänellä on ollut yhteisnäyttelyitä muun muassa Yhdysvalloissa, Sveitsissä ja Unkarissa.

Lisätietoja:
arantila.net
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/jari-jula
pekkahepoluhta.fi