GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2016

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Paula Puoskari
Taistelu valosta - maalauksia ja jättiläisiä
2.4.-26.4.2016

”Jedes Jahr kommt der Frühling Ist der Winter vorbei Nur der Mensch hat alleinig Einen einzigen Mai.”

von Horváth: Kasimir und Karoline 1932

Kauan sitten näkemäni näytelmän haikea balladi on jäänyt ristiriitaisena mieleeni: se oli yhtä aikaa totta ja väärin – ja siksi kiehtova. Ennemminkin kuin luonnon uudistumisesta laulelma tuntui kertovan siitä, kuinka jokainen talvi on muistutus elämän hauraudesta ja rajallisuudesta. Kuitenkin jokainen kevät sisältää vääjäämättä ihmeen siitä, että valo voittaa pimeyden ja kasvu saa jälleen uuden mahdollisuuden.

Von Horváthin elinaikana Euroopassa elettiin yhä jyrkkenevien arvojen aikoja ja moni meistä kokee, että samanlainen muutos on käynnissä nyt. Monet valistusajalta peräisin olevat ihanteet ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta – jopa demokratiastakin – joutuvat päivittäin testatuiksi. Yhteiskunnassamme tuntuu olevan käynnissä taistelu järjen valosta.

Nyt huhtikuussa olemme päihittäneet yhden pimeän. Monilla meistä kanssakulkijoista on kuitenkin yhä raskaat kantamukset. Siivittäköön järjen valo meitä vaatimaan ja tekemään yhteiskuntapolitiikkaa, jossa taakkaa jaetaan hyvinvointivaltion ihanteiden mukaisesti.

Paula Puoskari on Taidemaalariliiton, Helsingin taiteilijaseuran ja Galleria Huudon jäsen. Puoskarin teokset ovat kankaalle tehtyjä maalauksia ja huoneenkorkuisia jättiläisiä. Häntä kiinnostaa vuoropuhelu, jossa ekspressiivinen massallinen työskentely vuorottelee viivan ja pisteiden rytmin kanssa. Puoskari tavoittelee ilmaisua joka lävistää ajan kerrokset, koskettaa primitiivistä ja kuvaa katsetta, joka tavoittaa yhtä aikaa myös kaikki pinnan alaiset kerrokset.

GalleriaKONEen näyttely on toinen, itsenäinen, osa näyttelykokonaisuudesta, joka pohjautuu Puoskarin oleskeluun Taiteen edistämiskeskuksen residenssissä Genovassa syksyllä 2014. Ensimmäinen osa oli esillä lokakuussa 2015 Galleria Aarnissa, Espoossa.

Lisätietoa:
paulapuoskari.com