GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2011

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Paolo Woods
CHINAFRICA
3.9.-27.9.2011

ARS 11 satelliittinäyttely GalleriaKONEessa esittelee Paolo Woodsin ”Chinafrica” -valokuvasarjan. Paolo Woods on Haitissa tällä hetkellä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija, joka on vuodesta 1998 lähtien omistautunut lähinnä dokumentariseen valokuvaukseen. Öljy on usein se avainsana, jonka ympärille Woodsin tarinalliset valokuvat kietoutuvat. Kuvausmatkat ovat vieneet hänet mm. Angolaan,  Kazakhstaniin, Texasiin, Irakiin, Kongoon ja Nigeriaan.

Chinafrica -sarjan kuvat ovat harvinaisia. Woods kuvaa sitä yhdeksi vaikeimmista tehtävistään. Kiinalaiset haluavat pitää matalaa profiilia yritystoiminnastaan Afrikassa.

Paolo Woods (s. 1970) kasvoi kanadalais hollantilaisessa perheessä Italiassa. Kirja Chinafrica julkaistiin Ranskassa ja  käännetty jo 10 kielelle. Hänen töitään julkaisee säännölllisesti Time, Newsweek, le Monde, Geo ja monet kansainväliset julkaisut. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Hollannissa ja Itävallassa. Hän on saanut mm. World Press Photo -palkinnon työstään Irakissa sekä Alstomin journalistipalkinnon.

GalleriaKONE on kuvataiteilijayhdistys Ars Häme ry:n galleria Kulttuurikeskus Verkatehtaalla Hämeenlinnassa.

Lisätietoa:
www.paolowoods.com