GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2010

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Olli Larjo
Maan povella
21.8.-14.9.2010

Maan povella -näyttely on odotettu yksityisnäyttely kuvanveistäjä Olli Larjolta. Kuvanveistäjän vapaaehtoinen taiteen edistämistyö ja toisaalta pedagogin tehtävät ovat siirtäneet henkilökohtaisen näyttelyn pitämistä jo pitkään.

Maan povella -näyttely koostuu puu ja pronssiteoksista, jotka ovat valmistuneet viimeisen vuoden sisällä. Näyttelyn oheismateriaalina ovat teosten valmistumisprosessin aikana syntyneet runot.

Näyttelyn yhtenä teemana on nostalgisuus, muistojen lapsuus- ja nuoruusaikoihin palaaminen ja elämäntarinan perustan tarkasteleminen. Talo, puu, teräksinen jalusta; kuvanveistäjä johdattelee katsojan näiden metaforien kautta ihmisenä olemisen pohdintaan.

Lato

Siinä tien varressa oli pellon reunassa lato
Harmaa ja hirsien välissä ilmavat raot
Heinää vielä vähän lattialla
Oli kevät tai alkukesä

Kun astuin sisään se oli katedraali
Valo lankesi lattialle ja leikki

Olli Larjo

Kuvanveistäjä Olli Larjo (s. 1964 Kuhmoisissa) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt vuodesta 1993 lähtien. Hän on mm. Suomen kuvanveistäjäliiton, Ars-Häme ry:n, Hämeenlinnan taiteilijaseuran ja Siperian valimon jäsen. Olli Larjo on vahvasti vaikuttanut mm. Hämeenlinnan kuvataidekoulussa sekä Taidekasarmin, Verkatehtaalla GalleriaKONEen  Taidelainaamon sekä Siperian valimon syntymiseen Hämeenlinnassa.

Lisätietoa:
hameenlinnantaiteilijaseura.fi/1673-2