GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2009

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Noora Schroderus
Veistoksia
28.3.-21.4.2009

Noora Schroderuksen näyttely Galleria KONE:essa on veistoksilla esitetty tarina kuvanveistäjän elämästä; työstä ja vapaa-ajasta. Kuvanveistäjä-figuurien lisäksi oman kunniakkaan paikkansa esillepanossa ovat saaneet kuvanveistäjän elämän tärkeät perusosat; koti, autot ja työvälineet.

Näyttelyn tapahtumat ja tilanteet koostuvat pienistä veistoksista, mutta niiden esillepano on muhkea. Teosten jalustat eivät ole pelkkiä ”korotettuja tasoja”, vaan ne ovat muotokieleltään olennainen osa veistoksia. Näyttelyn kookkaimmassa teoskokonaisuudessa ”Autoni, mieheni, mieheni kaksi autoa ja talomme” veistosten kaksiosainen jalusta muodostaa pitkän horisonttiin katoavan mutkittelevan ja mäkisen tien kotiin.

Noora Schroderuksen näyttelyn veistokset on tehty vuosina 2008-2009. Materiaaleina hän on käyttänyt lujitemuovia, vaneria, lyöntimetallia ja maalia. Noora Schroderus (s. 1982 Pirkkala) on valmistunut Kankaanpään taidekoulun kuvanveiston laitokselta vuonna 2006. Hän asuu ja työskentelee nykyisin Nurmijärvellä. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli helmikuussa 2009 Galleria Beckerissä Jyväskylässä.

Lisätietoa:
www.nooraschroderus.com