GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2015

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Mikko Rantanen
Epäilyttävän tasapainoista
28.03.-22.04.2015

“Teokseni ovat pitkään syntyneet rakentamalla ja kerrostamalla. Näissä uusimmissa maalauksissani viittaan aikaisempaa suoremmin rakentamiseen. Niissä toistuvaan kulmikkaaseen elementtiin liitän useita pysymättömiä merkityksiä. Vaikka elementin haluaakin lukea esittävänä, on samalla kuitenkin myös koko abstraktin taiteen perintö leikkikehänäni.

Minua kiinnostaa rakennetun kulttuuriympäristön historia ja muotoutuminen kerrostumalla. Näen siinä prosessissa yhtäläisyyksiä näiden maalausten synnyn kanssa. Kun maalaus edistyy siitä tulee kuin pitkään asuttu seutu, jossa jatkuu purkaminen ja pystytys, romahdukset ja jälleenrakennus. Joku maalaus paljastaa omaa historiaansa, jossain toisessa maalauksessa taas uusimmat kerrokset hukuttavat aiemmat vaiheet. Niissä on pieniä häiriöitä ja epävakautta ja ne ovat yhtä paljon maalauksia maalaamisesta kuin rakentamisestakin.”

Mikko Rantanen (s. 1968, Nummi) asuu ja työskentelee Lohjalla. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 1998, mutta yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut jo vuodesta 1990 lähtien. Rantanen on osallistunut useisiin ryhmä-  yhteisnäyttelyihin ja hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa, Suomen Taideyhdistyksen ja Suomen Taiteilijaseuran kokoelmissa. Hän on tehnyt lavastuksia useille eri teattereille vuodesta 1998 alkaen.