GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2016

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Mikko Myöhänen
Ihmisen kuva
3.9.-27.9.2016

“Näyttelyni on aiheeltaan ”omakuva” ja se koostuu useilla eri tekniikoilla toteutetuista teoksista: videosta, valokuvien pohjalta toteutetuista maalauksista sekä perinteisemmistä abstrakteista maalauksista. Kaikki nämä teokset ovat omalla tavallaan omakuvia ja yhdessä muodostavat ihmisen kuvan.

Viimeaikoina olen miettinyt paljon omaa olemistani, sekä rooliani yhteiskunnassa ja ylipäätään ihmisen paikkaa maailmassa. Olen tutkinut ”omakuvien” kautta toisaalta ihmisen ulkokuorta ja toisaalta taas sitä myllerrystä mikä tämän ulkokuoren alla tapahtuu. Uskon, että tämä omakuva ei kuitenkaan ole pelkkä minun kuvani, vaan se kertoo enemmän yleisellä tasolla yksittäisestä ihmisestä keskellä huolia ja haaveita. Hänen yrityksistään selvitä kaiken tämän keskellä. Loputtomasta onnen ja rakkauden kaipuusta ja siitä epätoivosta, jota tämä kaipuu toisinaan aiheuttaa.”

Mikko Myöhänen (synt. Turussa 1975) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hän valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulusta (ent. Kankaanpään taidekoulu) v. 2001 ja hänen teoksiaan löytyy mm. Suomen valtion, Hämeenlinnan taidemuseon ja Kankaanpään kaupungin kokoelmista. Mikko Myöhäsen yksityisnäyttely Notes From The Plywood Highway v. 2008 oli GalleriaKONEen ensimmäinen näyttely. Muita Myöhäsen yksityisnäyttelyitä on nähty mm. Helsingissä Galleria Huudossa sekä tm-galleriassa ja Turussa Titanikissa. Myöhänen on tunnettu myös katu- ja graffititaiteestaan sekä musiikin ja kuvataiteen yhdistävistä happeningeista. Hän toimii Hämeenlinnassa monipuolisena ja pidettynä kulttuuritoiminnan ohjaajana.

Lisätietoa:
www.mikkomyohanen.com