GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2018

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Matias Lehto
Lubok Air Force
6.1.-30.1.2018

Strateginen lautapeli ja tutkimusmatka pelikorttien maailmaan.

GalleriaKONEen vuoden 2018 ensimmäinen näyttely sukeltaa pelien maailmaan. Matias Lehto on monipuolinen taiteilija, joka on maalaus- ja piirustusnäyttelyiden lisäksi julkaissut myös musiikkia (Real Mono instrumentaalialbumi v.2014). Tällä hetkellä hän opiskelee vaatetusalaa. Lehdon uusimmissa peliaiheisissa teoksissa yhdistyvät keskiaikainen maailmankuva ja nykyaikainen muotoilu.

Esittelyssä on uusi strateginen lautapeli Lubok Air Force. Näyttelyssä on pelattavia testiversioita sekä pelioriginaali. Lisäksi esillä on Queens and Kings – piirustussarja, joka on taiteilijan kokeellinen tekniikkaharjoitus sekä tutkimusmatka pelikorttien maailmaan. Lehto on aina ollut hyvin kiinnostunut heraldiikasta ja hän jäljensi jo lapsena vaakunoita.

Matias Lehto (s.1985 Vantaa) asuu ja työskentelee Kirkkonummella. Hän opiskeli maalaustaidetta Vapaassa taidekoulussa vuosina 2002-2006. Yksityisnäyttely Heraldry and Chiropractic Galleria Aarnissa v. 2016 yhdisti vaakunaoppia ja kiropraktiikkaa. Galleria Rantakasarmissa (2011) ja Taidekeskus Ahjossa (2013) Lehto esitteli abstrakteja, primitiivissävytteisiä öljymaalauksia. Hän on työskennellyt residensseissä Unkarissa, Itävallassa ja Venäjällä. Työn ohessa hän opiskelee vaatetusalaa.

Lisätietoa:
www.matiaslehto.com