GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2012

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Maija Vainonen
Mustavalkoinen puutarha
10.4.-4.5.2012

Kuvanveistäjä Maija Vainosen näyttely Mustavalkoinen puutarha tuo kevään GalleriaKONEeeseen. Kasvuprosessia kuvaava näyttely on tilateos, joka muodostuu kahdesta installaatiosta. Varjokasvihuone ja Pionityöryhmä -installaatioissa valot ja varjot käyvät vuoropuhelua veistoksellisten muotojen kanssa.

Varjokasvihuone on valoa hohtava, valkealla kankaalla ympäröity kasvihuone, jonka sisällä olevat puusta, vanerista, pahvista ja paperista tehdyt kasvit heittävät varjoja kasvihuoneen seinille. Pionityöryhmä– installaatiossa pienet, vanerista rakennetut hahmot touhuavat puutarha askareissa. Hahmoihin kohdistetut valot muodostavat suurennetun varjokuvateatterin gallerian seinille.

Mustavalkoiseen valon ja varjon teatteriin saavat osallistua myös näyttelyvieraat. Kävijäryhmille järjestettäviä varjoteatteripajoja voi tiedustella näyttelysihteeriltä, p. 045 129 0447.

Riihimäkeläinen Maija Vainonen (s. 1948 Kuusankoskella) tunnetaan keraamikkona ja monipuolisena kuvanveistäjänä, joka käyttää teoksissaan perusmateriaaleja: savea, puuta, pahvia, kangasta, pronssia tai lyijykynää. Vainosen teokset ovat selkeitä ja pelkistettyjä niin muodoiltaan kuin väritykseltäänkin – jo mustan ja valkoisen sävyillä saa sanottua paljon. Materiaalit ja aiheet löytyvät läheltä: koti, arki, lähiympäristön tutut tilat, keittiö, puutarha…

Mustavalkoinen puutarha on kasvi- ja puutarha-aiheisten teosten kolmas tuleminen. Keittiöpuutarhassanäyttely nähtiin Helsingissä Arabian museon galleriassa vuonna 2009 ja kasviaiheita oli esillä myös Forum BOX -galleriassa vuonna 2010. Maija Vainonen osallistuu huhtikuussa myös Ravintola G.W. Sundmansissa järjestettävään Ruokaa taiteella -elämyskokonaisuuteen, joka avautuu Helsingissä 2.4.2012.