GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2016

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Magdalena Åberg
Display
9.01.-2.2.2016

“Luullakseni ihmisen kaipuu, minun kaipuuni, siihen luontoon, johon ihminen osaksi kuuluu ja osaksi ei, on antanut sysäyksen Display sarjan maalauksiin.

Viehätykseni taksidermiaan, eläinten täyttämiseen, on innoittanut minua tähän näyttelyyn.

Mikä on elävää, mikä kuollutta? Miksi ihminen kerää täytettyjä eläimiä museoihin? Kaipuusta luonnontilaan, viehätyksestä luonnon ilmiöihin, sen voimaan, ilmiömäisyyteen ja kauneuteen. Viehätyksestä siihen mitä näemme täytetyissä eläimissä, mikä meille on tuttua, mikä taasen vierasta.

Pyrin vangitsemaan ja välittämään sen, mikä eläimessä on kehollista, karvaista, höyhentä sekä villiä, kesyttämätöntä ja jopa eroottista. Jotain jota minullakin on, joka samanaikaisesti tuntuu vieraalta. Kontrolloimattomalta.

Ja huoneet, jotka ympäröivät eläimiä; eurooppalaisten luonnontieteellisten museoiden kivilattiat ja pilarit, lasivitriinit ja kylmien valojen heijastukset inspiroivat minua vastapainona tälle keholliselle, ihmisen järjestykselliselle maailmalle.

Kyseessä on myös oma kehitykseni taidemaalarina. Etsin myös muodollisesti jotain ristiriitaista; hallittavaa, jäljiteltävän nokkelaa ja energiaa, joka aukeaa sisältäpäin saavuttaakseen karkeamman muotonsa.

Yhteiskunnan kaikkien kiillotettujen, sileiden pintojen alla piilee kaipuu sivilisaation ulkopuolella olevaan luontoon. Luontoon, joka meissä kaikissa on vielä jäljellä.”

Magdalena Åberg

Lisätietoa:
www.aberg.fi