GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2016

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Laura Pohjonen
Onks vielä pitkä matka?
9.7.-2.8.2016

“Olen teoksissani yrittänyt katsella maailmaa ja matkustamista lapsen silmin. ”Onks vielä pitkä matka” on kaikille lasten kanssa matkustaneille tuttu kysymys. Se kuuluu auton takapenkiltä vähänkin pidemmän matkan aikana monta kertaa. Matkustimme autolla Italiaan Mazzano Romanon residenssiin kahdeksi kuukaudeksi vuoden 2014 lopussa. Mukana oli silloin 6-vuotias poikamme. Piirsin koko residenssimatkan ajan yhdessä poikani kanssa kuvallista matkapäiväkirjaa reissustamme. Nämä matkapäiväkirjan kuvat ovat olleet lähtökohtana tälle näyttelylle. Yhdistän monissa teoksissa lapsen ja aikuisen kuvamaailmaa.

”Onks vielä pitkä matka”, joudun kysymään itseltäni taiteilijana. Olen työskennellyt taidegraafikkona pian kahdeksantoista vuoden ajan. Näyttely on eräänlainen välitilinpäätös tähän asti tekemästäni työstä. Teos ”Vaeltaja” kuvaa ehkä parhaiten näyttelyn tätä puolta. Se on suuri anorakki, perinteinen vaeltajan asu. Olen ommellut sen kokoon pienistä palasista, jotka ovat osia kaikkien näiden vuosien aikana tekemistäni vedoksista.

Yhdistän teoksissani taidegrafiikan eri tekniikoita, esim. etsausta, akvatintaa, kohopainoa ja imagOnia.

Kiitokset Väinö Tannerin säätiölle, Nurmijärven kunnalle ja perheelleni.

Laura Pohjonen (s. 1972 Saarijärvellä) asuu ja työskentelee Rajamäellä, Nurmijärvellä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta v. 2000 ja opiskellut Kuvataideakatemiassa taidegrafiikan osastolla  v.1996-1998. Pohjonen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä vuodesta 1998, viimeisimmät mm. Helsingissä Galleria Duetossa (2016), Galleria Arthurissa (2015), Galleria G:n Grafoteekissa (2015) ja Galleria Katariinassa (2013). Hän on ollut mukana myös lukuisissa yhteisnäyttelyissä vuodesta 1997. Pohjosen teoksia löytyy useista kokoelmista mm. Amos Andersonin, Helsingin kaupungin, Hämeenlinnan taidemuseon, Suomen valtion, Suomen taideyhdistyksen, Wäinö Aaltosen museon ja Swanljungin kokoelmista.

Lisätietoa:
www.laurapohjonen.fi