GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2013

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Kristiina Sario
Maisema
27.7.-20.8.2013

Kristiina Sarion yksiyisnäyttelyn nimi Maisema viittaa suosittuun ja kiisteltyyn maalausaiheeseen. Sarion maalauksissa maisemat esittäytyvät humoristisen vakavamielisinä apokalyptisten pilvimuodostelmien ja sotaisan lätkän pelailun merkeissä. Hevosia tippuilee taivaalta ja mailoilla hutkitaan menemään vailla parempaa tietoa.

Suurehkojen öljy munatemperamaalausten lähtökohtana ovat taiteilijalle tunnistamisen tunteen herättäneet maisemat. Tietyllä tavalla järjestäytyneet puut, pellot ja muut elementit muodostavat kokonaisuuden, jonka tunnistaa aikojenkin päästä. Tietyt maisemat ovat silmälle ja hajuaistille niin tuttuja, että syntyy reviirirakkaus ja omistamisen tarve.

Maisema on jatkuvassa muutoksessa kasvun tai hävittämisen kautta. Muutoksen aiheuttama tunnistamisen tunteen laimentuminen riehahtaa helposti melankoliasta vihaksi ja vapinaksi. Pysyvyys on mahdotonta ja luopuminen on vaikeaa, mutta välttämätöntä.

Sarion maalausten maisemat ovat pelikenttiä tapahtumille, joissa on vaikea hahmottaa kuka on kenenkin puolella  ketä vastaan. Maisemat viestivät ennakoimatonta muutosta yhtälailla hyvään kuin huonoon. Uhka ja mahdollisuus käyvät vierekkäin ja alistuvat leikin varjolla toinen toisensa armoille.

Kristiina Sario on tamperelainen taidemaalari, joka valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2005. Sario on osallistunut lukuisiin näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Hänen työskentelylleen on ominaista runsas värin käyttö, narratiivisuus ja kuvitusmaisuus. Maisema on Sarion 12. yksityisnäyttely.

Lisätietoa:
www.kristiinasario.net