GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2012

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Knipsu
The end will show what tomorrow brings
24.11.-19.12.2012

GalleriaKONEen näyttelyvuoden 2012 viimeinen näyttely esittelee norjalaista nykytaidetta. The end will show what tomorrow brings on ryhmänäyttely, jonka norjalainen taiteilijayhteisö KNIPSU on kuratoinut GalleriaKONEeseen. Kuraattoreina ovat toimineet Hilde Jørgensen ja Maya Økland. Näyttelyn teemana on ”hetki maailmanlopun jälkeen”. Näyttelyn taiteilijat ovat Yamile Calderon, Håkon Holm-Olsen, Liv Bugge ja Marte Gunnufsen.

Eräänä päivänä kukin meistä menee nurin, väistämättä. Yhtä lailla kuin yksilöt, kaatuvat valtakunnat. Kun tämä tapahtuu, ei kannata odottaa, että kukaan tulee pelastamaan sinua.

Olet yksin tässä maailmassa, vapaana valitsemaan oman tiesi, mutta silti sidottu niihin kortteihin, jotka sinulle on jaettu. Ne äärettömät mahdollisuudet, mihin uskoa ja mihin suhtautua, värittävät elämäsi jokaista lukua. Tiede tai usko. Vaisto tai logiikka. Sillä ei ole väliä.

Kun järjestelmä pettää ja maailmasi hajoaa pirstaleiksi, olet yksin.

Korvissa piippaava ääni ja sumentunut näkökenttä. Epävarmuus siitä, mitä on tulossa; sisältäsi kumpuava ahdistus. Mieli jähmettyy, keho reagoi signaaleihin, joita verisuonissa puskeva adrenaaliryöppy aiheuttaa. Paniikin tunne kuristaa kurkkua, on vastustamaton tarve paeta.

Meitä on kahdenlaisia: taistelijoita ja pakenijoita.

Tämä näyttely esittelee ensimmäisiä katastrofin jälkeisiä sekunteja, hetkeä ennen kuin päätät, miten toimit. Tajuat, että olet jäänyt henkiin; kaikki jäsenesi ovat tallella, mutta mitä tapahtui ja minne menet?

The end will show what tomorrow brings -näyttely asettaa käsitteet tulevaisuus, kuolema ja paratiisi uusiin yhteyksiin ja on samalla yritys selittää ja ymmärtää käsittämätöntä. Näyttämönä on maailmanlopun jälkeinen maisema, jossa uusi alku on lähtenyt syntymään täydellisestä tuhosta ja hävityksestä. On mahdollisuus asennoitua uudelleen, arvioida ja käsitellä olosuhteita vapaana totutusta, tuomitsemiselle perustuneesta ajattelutavasta.

Kansainvälistä yhteistyötä ja näyttelyvaihtoa

KNIPSU on taiteilijayhteisö, joka tuottaa näyttelyitä, tapahtumia, näytöksiä, konsertteja, työpajoja ja julkaisuja sekä ylläpitää Norjan Bergenissä taidetilaa ja paikkaan sitoutumatonta ”muuntuvaa alustaa”. Yhtenä toimintatapana on teemallisten näyttelykokonaisuuksien tuottaminen. KNIPSU tarjoaa koti- ja ulkomaisille taiteilijoille taiteidenvälisen kohtaamispaikan, jossa on mahdollisuus luovaan kanssakäymiseen ja dialogiin. KNIPSU on toiminut vuodesta 2010.

KNIPSUn ja Ars-Häme ry:n taiteilijat kohtasivat ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Tukholman Supermarket-taidetapahtumassa. Yhteistyö ars-hämäläisten ja bergeniläisten kuvataiteilijoiden välillä pääsi kunnolla käyntiin tämänvuotisessa Supermarket-tapahtumassa, jolloin sovittiin näyttelyvaihdosta GalleriaKONEen ja KNIPSUn välillä. Hilde Jørgensen ja Maya Økland kokoavat Hämeenlinnan vierailunsa aikana Ars-Häme ry:n taiteilijoista teemallisen näyttelyn Norjan Bergeniin vuodelle 2013.

Lisätietoa:
knipsu.no