GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2018

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Kirsi Jokelainen & Johannes Kangas
Pieniä ja pahvista 2
27.10.-20.11.18

pieniä
Olen maalannut näyttelyyni noin sataseitsemänkymmentä pientä maalausta, jotka yhdessä muodostavat puoli-installaatiomaisen pienen otoksen elämästä/ni: kuvia ympäröivästä maailmasta – läheltä ja kaukaa, koettuja tai unelmoituja, muistoja lapsuudesta, ruokakuvia ja kuten minulla aina: pieniä, “mitättömiäkin” yksityiskohtia, sivussaolijoita, vaikka niin keskeisiä niin kuin nyt myös yhtenä tärkeänä osana kasveja, paljolti rikkaruohoja sekä tähtitaivasta ja pääkalloja, uutiskuvia sekä vallanpitäjiä ja käärepaperista paljastuvia. Läheisiä ihmisiä, lapsuudenkodin avain, Roomaa ja porkkana. Tämä on kohta 50-vuotiaan eräänlainen välikatsaus elämästä, menneestä ja nykyisestä, maalauksistani – tässä olen nyt.

Kirsi Jokelainen

Pahvista
Ensin maalaukset siirtyivät pahvitöiksi. Mukaan tuli tulitikkulaatikko ja rullia. Sitten rautalankaa, muovia sekä muuta materiaalia. Tyhjennetty, avattu paketti, ylijäämäputki. Pyhiä, teollisuusalueita, vanhoja kuvia ja puita. Lopulta maalauksia pahville. Pyhiä tähän pyhättömään aikaan sekä Punainenfantom pitämässä yhteiskunnan järjestystä yllä. Näistä yhdessä syntyy tilaan rakentuva teoskokonaisuus.

Johannes Kangas

Kirsi Jokelainen (1970) ja Johannes Kangas (1967) ovat oululaissyntyinen taiteilijapariskunta, jotka asuvat ja työskentelevät Janakkalassa. He valmistuivat kuvataiteen maistereiksi 90 luvulla Kuvataideakatemiasta. Molemmat ovat pitäneet yksityisnäyttelyitä yli 20 vuoden ajan ja he ovat osallistuneet lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Jokelainen ja Kangas ovat tehneet yhdessä ja erikseen useita julkisia tilaustöitä kouluihin ja päiväkoteihin Jyväskylässä, Oulussa, Janakkalassa ja Helsingissä. Molemmat ovat Taidemaalariliiton, Helsingin taiteilijaseuran sekä Ars-Häme ry:n jäseniä. Jokelaisen ja Kankaan teoksia löytyy useimmista suomalaisista taidekokoelmista mm. Valtion, Sara Hildénin, Swanljungin, Helsingin, Oulun ja Tampereen taidemuseoiden, Jenny ja Antti Wihurin rahaston, Saastamoisen ja Paulon säätiöiden kokoelmista.

Kiitos Taiteen edistämiskeskus, Hämeen taidetoimikunta ja Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.