GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2020

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Katri Yli-Erkkilä
Vieraantuneet
1.8.-25.8.2020

“Olen kuvataiteilija ja työskentelen valokuvataiteen parissa. Taide on minulle tapa havainnoida ja jäsentää ympärillä tapahtuvaa. Se on myös väylä kertoa jotain itsestäni. Luontevin keino kommunikoida, ja kommentoida.

Teoksissani usein toistuvana teemana on vieraantuminen ja sen eri muodot. Vieraantuminen itsestämme, toisista ihmisistä, yhteiskunnasta, humaaniudesta, luonnosta. Näyttelyn vanhemmissa teoksissa pääroolissa kommunikoivat kädet. Uusimmat teokset pohtivat ympäristömme tilaa ja tulevaisuutta.

Teoksissani on usein kierrätysturkiksia. Turkis ilmentää kärsimystä. Ne ovat kuin taakkana harteilla. Kuvissa käyttämäni puuntaimet olen ottanut sellaisista paikoista, joista ne raivattaisiin pois lähitulevaisuudessa, esimerkiksi rakentamisen tieltä. Kuvauksen jälkeen istutin taimet uuteen paikkaan.

Vieraantuneet –näyttely koostuu valokuvateoksista, jotka ovat vuosilta 2018-2020.”

Katri Yli-Erkkilä (s. 1981) asuu ja työskentelee Seinäjoella. Yli-Erkkilä valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2010. Hän kuuluu mm. Valokuvataiteilijoiden liittoon, Pohjalaiseen Taiteilijaliittoon sekä Seinäjoen Taiteilijaseuraan.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan taidetoimikunta.

Lisätietoja:
www.instagram.com/katriylierkkila