GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2011

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Katja Antonoff
Tuulessa ihmisen pesä
19.2.-15.3.2011

”Ihmisen pesä on rakennettu sähköjohdoista puun  Tuulessa ihmisen pesä -installaatio koostuu puun oksista ja oksille kiinnitetyistä pesistä. Viime kesänä rakensin samannimisen ympäristötaideteoksen Helsinkiin Kivinokan ympäristötaidenäyttelyyn. Tässä näyttelyssä oleva installaatio on variaatio aikaisemmasta teoksesta. Pesän tarkoitus on tarjota suojaa ja turvaa, mutta tarjoaako ihmisen pesä niitä? Mikään ei ole pysyvää, ihmisen luomat järjestelmät ja yhteiskunnat ovat herkästi haavoittuvia ja katoavia.

Näyttelyssä on esillä mm. valuhartsista valettuja siipiä sekä pientä poikaa esittävä veistos. Kaikki teokset käsittelevät jollain tapaa ihmisen osaa, epävarmuuden ja katoavaisuuden sietämistä ja kosmisen yksinäisyyden tunnetta.

Näyttelyn teoksissa olen käyttänyt materiaaleina valuhartsia, valuposliinia, lujitemuovia, puuta sekä sähköjohtoja.”

Kuvataiteilija Katja Antonoff (s. 1976 Joutsenossa) asuu ja työskentelee tällä hetkellä Nurmijärvellä. Hän valmistui v. 2006 kuvanveistolinjalta Satakunnan ammattikorkeakoulusta. GalleriaKONEen näyttely on hänen seitsemäs yksityisnäyttelynsä. Viimeksi hänen teoksiaan on ollut esillä Porvoon Taidehallissa sekä Lahden Uudessa Kipinässä.

Lisätietoa:
yovedenateljeekoti.net/katja-antonoff