GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2010

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Kaisu Aro
Maalauksia
6.3.-30.3.2010

”Olen käyttänyt pitkään maisemaa maalausteni lähtökohtana. Tärkein ilmaisun välineeni on väri. Maisemaani kuvaa henkilökohtainen suhde näkemääni ja kokemaani, luontoon ja luontoyhteyteen.

Viimeaikaiset maalaukseni ovat Beninistä, Länsi Afrikasta. Kohtasin siellä ensimmäisenä valon ja trooppisen ilmaston.

Mangrove-teeman maalauksissa kuvaan puita ja pensaita, jotka kasvavat jokirannoilla, liejussa ja matalassa vedessä. Ne muodostavat tiheitä kasvustoja jokirämeiköissä ja kuvastuvat veteen.

Voin aloittaa keltaisella tai oranssilla. Maalausprosessissa kuva rakentuu läpikuultavien ja peittävien väripintojen vuorottelusta, rytmistä.

Ihminen on tulossa mukaan kuviini”.

Taidemaalari Kaisu Aro (s. 1949 Ylitorniossa) kuuluu kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostaviin suomalaisiin kuvataiteilijoihin.Hän työskentelee Hyvinkään Villatehtaan taiteilijayhteisössä ja asuu Hausjärvellä. Kaisu Aro on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1974 lähtien kotimaassa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan löytyy lukuisista julkisista kokoelmista.

Kaisu Aron suurikokoiset maalaukset ovat värin ja valon juhlaa. GalleriaKONEen näyttelyssä katsoja pääsee jakamaan afrikkalaisen maiseman tunnelmaa. Henkilökohtaisista taiteilijan kohtaamisista Länsi-Afrikan matkalta kertoo tiedotteen ohessa tuleva liite.

Lisätietoa:
www.kaisuaro.com