GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2015

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Jukka Teittinen
Maalauksia
11.7.-4.8.2015

En asettanut näyttelylleni nimeä, mutta se voisi olla Paratiisi ja muita rakenteita. Elämme luonnon keskellä ja teemme sinne omia rakennelmiamme. Ihmisen aikaansaannokset voivat olla niin mittavia, että unohdamme kaiken olevan peräisin luonnosta.

Olemme kyenneet rakentamaan hämmästyttäviä teknisiä laitteita, samoin kuin monimutkaisia yhteiskuntarakenteita. Silti pohjimmiltamme olemme samanlaisia ihmisolentoja kuin varhaiset esi-isämme. Ihminen pystyy hyvään ja pahaan. Suuria murhenäytelmiä, suurta sankaruutta, tuhoamista ja tärvelemistä, voiton tavoittelua, henkilökohtaisen hyödyn tavoittelua, yhteistyötä, uudelleen rakentamista, pyyteetöntä toisten auttamista. Julmuutta, eriarvoisuutta, lohtua, myötätuntoa.

Luonnon uusiutuminen ja ihminen osana luontoa ja osana omia rakennelmiaan ovat aiheitani. Maalauksissani voi olla tunnistettavia asioita ja maisemallisuutta. Eniten minua kuitenkin kiinnostaa muotojen ja värien tunneviritteisyys, joka niillä on itsessään. Sommittelussa syntyvät painotukset, liikevaikutelmat ja viittaukset kuvan eri osien välillä rakentavat maalauksen ilmaisun. Vaikka minulla on selvä lähtökohta aloittaessani maalausta, annan syntyvän kuvan ohjata työskentelyäni. Näin maalaukseen tulee yllättäviä elementtejä, joita en olisi osannut kuvitella etukäteen.

Näyttelyn työt olen maalannut Hämeenlinnassa vuosien 2014 ja 2015 aikana. Tekniikkana on joko öljy tai akryyli kankaalle. Kooltaan useimmat työt ovat vähän yli metrin sivultaan.

Sulkavalta lähtöisin oleva Jukka Teittinen (s. 1955) opiskeli 1980 -luvulla Taideteollisessa korkeakoulussa taiteen maisteriksi. Hämeenlinnaan hän muutti 1996, josta lähtien hänellä on ollut kuvataiteen tuntiopetusta aluksi Hämeen ammattikorkeakoulussa ja nykyisin Ammattiopisto Tavastiassa. Näyttelytoimintaa hänellä on ollut vuodesta 2000 lähtien. Teittinen on Ars Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n jäsen.