GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2011

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Jukka Huhtala
Make up/Make down
11.6.-5.7.2011

“Näyttely kuvaa ihmisten kasvoja, niiden muotoja, pintaa ja sitä kuinka ihminen väkisin haluaa muokata itsestään ”kauniimman”. Missä raja menee? Jos mainosmiehet sanovat että on kaunista viillellä itseään kasvoihin, tekeekö ihmiset sen? Onko oikeutettua ruiskuttaa botoxia lapsensa kasvoihin jotta hän pärjäisi jossain lapsi-missi kisoissa? Ja miten tämä vaikuttaa lapsen ulkonäköön myöhemmin?

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisestä. Aloitin nykyiset muototutkielmani yhdistämällä iholla olevaan valoon jotain ihan muuta väriä kuin iholta pitäisi löytyä. Maalasin valonsävyt tasaisina pintoina, joista puolet väritin kirkkaan sinisiksi. Lopputuloksena oli sähköä säteilevät kasvot. Tätä jalostamalla olen päässyt jo johonkin ihan muuhun, kolmiulotteiseen pintaan joka tekee ihmisestä jotenkin groteskin näköisen. Tarkoitus ei sinänsä ollut tehdä mitään paasaavaa vastarintataidetta, mutta kyllä noista aika nopeasti tuli mieleen ihmisen turmeltuneisuus ja turhamaisuuden vieminen huippuunsa.

Teokset ovat suurikokoisia öljymaalauksia. Kirkasväriset, hieman sarjakuvamaiset teokset menevät välillä jopa väreilevälle, hypnoottiselle tasolle. Tekotapa on periaatteessa kylmän matemaattinen, ensimmäinen värikerros määrää mihin toinen värikerros tulee. Lopputulos onkin hienoista arpapeliä, mutta sehän tekee tästä ammatista vaan mielenkiintoisemman.”

Jukka Huhtala (s. 1976 Kuopiossa) on Helsingissä asuva kuopiolainen kuvataiteilija. Jukka Huhtala aloitti taideopintonsa Limingan taidekoulussa vuonna 1997 ja valmistui Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 2003. Valmistuttuaan hän on pääasiassa työskennellyt itsenäisenä taiteilijana Kuopiossa ja pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyissä eri puolilla Suomea. Make up / make down -näyttely saapuu Hämeenlinnaan Tampereen, Porin ja Kotkan kautta. Syksyllä 2011 Huhtala osallistuu yhteisnäyttelyyn Osakassa, Japanissa.

Lisätietoa:
jukkahuhtala1.weebly.com