GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2016

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Ismo Hyvärinen
Välissä | In between
30.4.-24.5.2016

“Olemme koko ajan jonkin välissä. Aamun ja illan. Eilisen ja huomisen. Peruutuspeilistä näemme vielä vilauksen ohitetusta maisemasta. Edessä kuitenkin kaikki. Oleminen on mahdollisuus. Maalaukseni ovat heijastumia tästä kaikesta.

Koen uivani täällä kameleonttina. Herkkyys minussa saa itseni muuttumaan ulkopuolisten värien mukaan. En oikeastaan pidä ominaisuudestani, mutten mahda sille mitään. Sulaudun ihmisten auroihin. Ilmassa ja ajassa olevat asiat muuntuvat väreiksi ja muodoiksi kankaillani. Aika jossa elämme, on outo ja kuorrutettu erilaisilla uhka viritelmillä. Kaikki tämä on maalauksissani tummana, synkkänä. Sille vastapainona on valo. Se on toiveena paremmasta ja inhimillisemmästä.

Maalauksistani on tulkittavissa sekä yksityisellä että yhteiskunnallisella tasolla tapahtuvia asioita. Tilan, valon ja värin merkitys on korostunut vuosien myötä. Maalaaminen merkitsee minulle visuaalista ja filosofista vuoropuhelua ympärilläni olevan kanssa. Käsittelen asioita vahvasti tunnekokemusten kautta. Koen olevani sielun sukulainen tarinankertojille romantiikan aikakaudelta, jolloin tunteen merkitys taiteessa oli korostunut.”

Ismo Hyvärinen (s. 1962) asuu Hattulassa ja työskentelee Hämeenlinnan Taidekasarmilla. Hän on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2001. Myöhemmin hän on täydentänyt opintojaan Lahden taideinstituutissa ja Saimiassa (kuvataiteilija, ylempi AMK). Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1992 alkaen.Vuosina 2016-18 hänen teoksiaan on esillä Helsingissä, Hämeenlinnassa, New Yorkissa, Berliinissä ja Tukholmassa. Hyvärinen on Taidemaalariliiton, Helsingin taiteilijaseuran ja Ars-Hämeen jäsen. Hänen teoksiaan on mm. Valtion ja Oulun Taidemuseon kokoelmissa.

Lisätietoa:
www.ismohyvarinen.fi