GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2009

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Ilkka Väätti
Mundus
12.9.-6.10.2009

”Olen työstänyt MUNDUS teossarjaa vuodesta 1993. Haluan tehdä olemassa olevista kuvista henkilökohtaisia tulkintoja. Kuva-aiheeni löytyvät  ihmiskunnan muistista. Olen kulttuurinomadi ja vanhan geometrisen tradition jatkaja. Pyrin kartoittamaan kuvataiteilijan näkökulmasta ihmiskunnan arkkityyppistä kuva-aineistoa ja kollektiivista muistiperintöä.

Pyrin tekemään monikerroksellisia teoksia. Vaikka kuvani näyttävät hyvin abstrakteilta, on niillä jokaisella alkukuvansa taidehistoriassa. Kutakin teosta voi siis tarkastella simultaanisesti sekä abstraktina että esittävänä kuvana. Lähtökohtakuva voi olla jonkun taideteoksen pieni fragmentti tai sen pelkistetty kokonaishahmo.”

Tampereella 26.8.09 Ilkka Väätti

Taidemaalari Ilkka Väätti (s. 1955 Hyrynsalmella) asuu ja työskentelee Tampereella. Hänellä on teoksia lukuisissa julkisissa kokoelmissa mm. Suomen valtion, Eduskunnan, Wihurin säätiön, Amos Andersonin taidemuseon, Tampereen taidemuseon, lukuisten kaupunkien, kuntien, seurakuntien, pankkien ja yliopistojen kokoelmissa. Julkisia teoksia häneltä löytyy Tampereelta ja Hyrynsalmelta mm. Tampereen Viikinsaaren Pyhäjärven kappelista ja  Pirkkalan seurakuntakeskuksesta. Hänellä on ollut näyttelytoimintaa viimeisen 30 vuoden ajalta, viimeisin yksityisnäyttely tänä vuonna Keski-Suomen museossa Jyväskylässä.

Lisätietoa:
www.ilkkavaatti.fi