GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2020

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Heta Laitakari
Mysterious
4.1.-28.1.2020

Ihmisen vaikutus ekosysteemiin ja ympäröivään luontoon ei ole keveä teema. Kuitenkin teoksissani on aina kyse toivosta. Yhteys luontoon on yhtä tärkeä side kuin yhteys elämäni tärkeisiin ihmisiin.

Kesäöinen fantasia ja luonnon ihmeet ovat lähtökohtana mysterious-näyttelylle. Kuinka lehti tai kukka tietää millaiseksi sen kuuluu kasvaa? Muodot, jotka syntyvät hiljaisuuden hämärästä ja mustarastaan laulun kirkkaudesta, saavat nyt hetkensä. Näyttelyssä metsäisten elementtien seurana on pronssista valettuja mikrouniversumeja; pieniä pesän ja siemenen kaltaisia muotoja, joista versoo kasveja. Yöt ja magia alati innoittavat työskentelyäni. Tästä muodostuu oma maailmansa GalleriaKONEeseen.

Kuvanveistäjä Heta Laitakari (s.1975) asuu ja työskentelee Tampereella. Hänen päätemareriaalinaan on pronssi, jonka hän taidokkaasti ja runollisesti yhdistää valoon, puuhun sekä eläviin kasveihin. Laitakari valmistui kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta v. 2001 ympäristötaiteen linjalta. Hän kuuluu Suomen Kuvanveistäjäliittoon.

Lisätietoa:
www.hetalaitakari.com