GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2018

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Henna Jula
Spheres
24.11.-18.12.18

Henna Julan maalaukset vievät ihmisen katseen tuolle puolen.

Henna Julan öljymaalaukset tuovat esiin ihmiskatseelta suljettuja prosesseja, jotka ovat havaittavissa vain hetkellisesti, jonkin muun kuin ihmisen silmin nähtynä. Näyttely koostuu öljymaalauksista kankaalle ja pyöreistä öljymaalauksista levylle. Maalaukset tekevät näkyväksi meitä ympäröivän maailman mikroskoopin tai kaukoputken linssin läpi tai hyönteisen verkkosilmin katsottuna. Jula hahmottelee ei-inhimillisen perspektiiviä ja näkökenttää, vaihtoehtoista tapaa hahmottaa ympäröivää maailmaa intuitiivisen ja välittömän maalausprosessin avulla.

Hallitsemalla öljymaalin ja maalausnesteen välisiä reaktioita Jula maalaa muotoja, jotka muistuttavat luonnossa toistuvia rakenteita. Pigmentin, öljyn ja tärpätin käyttäytyminen toistavat virtaamisen, leviämisen, kasvun ja hajoamisen prosesseja, joita esiintyy niin luonnossa kuin maalauskankaalla. Ohuet ja kuulaan läpikuultavat värikerrokset luovat vaikutelman syvyydestä ja tilasta, tuoden mieleen maisemat syvällä merenpohjassa tai näkymät vesipisaran sisällä. Trooppisia kasvustoja ja rihmastoja, kosteita lehtiä ja hyönteisten siipiä muistuttavat muodot sekä vedenalaiset maisemat sulautuvat näyttelyn maalauksissa yhteen.

Kuvataiteilija Henna Jula (s.1990 Turussa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi v. 2016 Kuvataideakatemiasta. Vuonna 2012 hän oli vaihto opiskelussa Taipein National University of the Arts’ssa Taiwanissa. GalleriaKONEen näyttely on Julan kolmas yksityisnäyttely. Hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin mm. Helsingissä, Tukholmassa ja Taipeissa. Viime aikoina hän on työskennellyt ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä Cité internationale des Artsissa Pariisissa, MoKSresidenssissä Virossa ja Treasure Hill Artist Villagessa Taiwanissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Paulon Säätiö ja AIR Taipei.

Lisätietoa:
hennajula.com