GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2015

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Henna Aho & Ville Väri aka TURU VÄRI
Folie à deux
21.05.-16.06.2015

Kun kahdestaan haikailee, yhteisestä ja paremmasta todellisuudesta; arkisen maailman säännöt on rikottavissa eikä mikään tunnu olevan mahdotonta. Huumori pursuaa ylitse kuin hulluus, jonka syövereitä kukaan muu ei tunnu voivan ymmärtää. Voimakas symbioosi kestää kolhut, sattumat ja vastoinkäymiset – tehden jaetusta todellisuudesta sen ainoan oikean olemisen tavan, johon haluaa osallistua.

Jos hulluutta ei voi jakaa – tarina katkeaa. Kyseessä tuntuu olevan jotain kuvitteellista,  ehkä jopa epäuskottavaa. Mysteerin ratkaisu on epätyydyttävä: se perustuu selittämättömään ulkopuoliseen tekijään, kuin tarina olisi ratkaistu ulkopuolisella selityksellä. Onko tämä parodiaa? Deus ex machina vastaa: ”Jos kaksi voi jakaa hulluuden – miksei useampikin?”.

Folie à deux on Henna Ahon ja Ville Värin yhteisnäyttely– ja yhteinen hulluttelu teoksista, jotka taiteilijat ovat tehneet yhdessä. Mukana on piirroksia ja maalauksia, sekä installaatio­– ja dokumenttiteoksia.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 21.5.2015 klo 18-20.

Henna  Aho (s.1977) on turkulainen vakavasta performatiivisesta maalaamisesta innostunut kuvataiteilija. Ahon valmistuttua 2002 taidemaalariksi hän on toiminut monipuolisesti taiteen eri osa-­alueilla. Hän on Taidemaalariliiton kokelasjäsen, Turun taiteilijaseuran sekä Arten jäsen. Ahon teoksia on ollut esillä viime vuosien aikana lukuisissa yksityis-­ ja yhteisnäyttelyissä gallerioissa ja museoissa.

Ville Väri (Laaksonen (s.1978) on kuvataiteilija, kuraattori ja kriitikko. Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto (SKjL) valitsi hänet näyttelystipendiaatikseen 2012, minkä lisäksi hänen teoksiaan on ollut esillä viime vuosina lukuisissa  yksityis-­, ryhmä‐ ja museonäyttelyissä Suomessa, sekä viimeaikoina useissa kansainvälisissä näyttelyissä. Viimeksi hänen teoksiaan oli esillä talvella 2014 Pietarissa, 4th Baltic Biennale näyttelyssä Venäjällä.

Lisätietoa:
hennaaho.com
www.laaksone.com