GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2017

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Heli Huotala
Real and Imaginary
8.7.-1.8.2017

Maalauksia todellisen ja kuvitellun rajapinnoilta.

Maalaukseni syntyvät toden ja mielikuvituksen välisessä vuoropuhelussa. Rakennan maalaamalla uusia maailmoja: maisemia, hetkiä ja tapahtumia, jotka ovat lähtökohdiltaan osittain totta ja osittain mielikuvitusta. Tällä hetkellä olen kiinnostunut niin suurista kuin pienemmistäkin luonnonilmiöistä. Erilaiset sääilmiöt, luonnonmullistukset ja sattumalta tai tarkoitetusti aiheutuneet yllättävät tapahtumat kiehtovat niin dramaattisuudellaan kuin usein oudolla kauneudellaankin. Luonto, maisema ja ylipäätään koko maailma on jatkuvassa muutostilassa: jotakin syntyy, kuolee, rikkoontuu, sekoittuu, hajoaa osiin, peittyy tai pyyhkiytyy pois. Joskus tapahtumat ovat väliaikaisia, joskus peruuttamattomia.

Liikun aktiivisesti luonnossa, teen matkoja lähelle ja kauas, ja matkustan myös mielikuvissani nojatuolimatkoilla luontodokumenttien tai -kirjojen seurassa. Osa nähdystä ja koetusta tallentuu muistiin mielikuvapankiksi, josta voin loputtomiin ammentaa aiheita maalauksiini. Maalauksen aihe tai alkuperäisen tapahtuman tarkka muistaminen sinänsä ei ole tärkeää, sillä joskus maalauksen lähtökohta voi olla hyvinkin arkinen ja vähäpätöinen, mutta mielestäni kiinnostava ja maalaamisen arvoinen. Muisti tekee mielikuviin omat vääristymänsä, ja muistettu saattaa matkan varrella muuttua joksikin toiseksi. Maalaukseen syntyy epäpaikkoja ja -tapahtumia, kun yhdistelen eri mielikuvien palasia, jotka eivät todellisuudessa voisi välttämättä koskaan esiintyä yhdessä. Jätän katsojan päätettäväksi, mikä on todellista ja mikä kuviteltua.

Heli Huotala (s. 1968 Hämeenlinnassa) on Hämeenlinnassa asuva ja työskentelevä taidemaalari, kuvataiteilija AMK. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä ja hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä 20 vuoden aikana Suomessa ja ulkomailla. Huotalan teoksia löytyy mm. Hämeenlinnan taidemuseon, Vantaan kaupunginmuseon, Kanta Hämeen keskussairaalan ja LähiTapiolan kokoelmista. Hän on toteuttanut julkisia teoksia Tervakosken lukiolle, Kanta-Hämeen keskussairaalalle, Hämeenlinnan pääterveysasemalle sekä Hämeenlinnan Seudun Osuuspankille.

Kiitos Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastolle työskentelyn tukemisesta.

Lisätietoa:
www.helihuotala.fi