GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2008

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Hanna Holma
Ja maisemat ovat avarat ja täysin yllätykselliset
24.6.-15.7.2008

Olen Helsingissä asuva ja työskentelevä taidegraafikko. Työni ovat kuvarunoja, jotka sanan ja kuvan yhteisvaikutuksella pyrkivät kertomaan jotakin näkymätöntä ja sanoinkuvaamatonta.

Teosteni lähtökohta on aina omassa elämässäni. Elämä ei ole helppoa, mutta ihanaa se on. Kaksi edellistä näyttelyäni olivat nimiltään “Ja sitten aukeaa arvaamattoman hieno uusi ovi” ja “Sieltä näkyy uusia vihreitä putouksia”. Näyttely “Ja maisemat ovat avarat ja täysin yllätykselliset” on jatkoa niille. Oikeita aarteita voi ilmestyä, kun uskaltaa kestää tyhjyyttä, katsoa uusia ja avaria maisemia.

Kuvat ovat monotypioita. Levitän syväpaino- ja öljyvärit teloilla ja siveltimillä alumiinipellille ja otan siitä syväpainoprässin avulla vedoksen happovapaalle syväpainopaperille. Herkimmätkin värivivahteet vedostuvat tarkasti.

Kuvien nimitekstejä varten kirjoitan aina useita arkkeja tekstiä, josta oikea säe usein vasta pitkän työn jälkeen ponnahtaa esille. Nimet eivät siis ole lainauksia. Poikkeuksena on tämän näyttelyn työ, jossa on Jarkko Martikaisen ystävällisellä suostumuksella mukana lainaus hänen hienosta kappaleestaan “Kaikki me kuolemme pian”.

Kuvani saavat usein alkunsa Raisa Kaipaisen Sisäisen Tanssin tunneilla, joita hän pitää yhdessä miehensä Torsten Rugerin kanssa. Nämä tanssitunnit ovat todella tärkeä virkistyksen lähde elämässäni, ja myös työskentelymetodini olennainen osa. Tanssitunneilla tajuan selvimmin olevani elossa, nyt. Sellaisina arvokkaina tajuamisen hetkinä näen usein uuden kuvan alkuaihion. Kuva purjehtii silmieni eteen kuin itsestään, mutta sitä edeltää aina suuri työ, hiljentyminen ja irtipäästäminen.

Vanhat ansat ovat houkuttelevia ja helppoja. Rohkeaa on uskaltaa hypätä niiden yli. Uusiin maisemiin!

Lisätietoa:
hannaholma.net