GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2018

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Hanna Holma
Vettä, valoa, tuulta Ja elämän arvokkuutta
3.2.-27.2.2018

Hanna Holma (s. 1967 Oulussa) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taidegraafikko. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1996 ja teki lopputyönsä Kuvataideakatemian taidegrafiikan laitoksella. Holma on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on mm. Suomen valtion, Suomen eduskunnan, Rovaniemen Taidemuseon ja Oulun Taidemuseon kokoelmissa.

Tärkeimpänä taidekoulutuksenaan Holma pitää Raisa Kaipaisen ja Torsten Rügerin Elämän taide -kursseja, joilla hän opetteli hiljentymistä ja elämänilossa pysymistä 11 vuoden ajan. Kursseilla löytyi inspiraationlähde, joka ravitsee edelleen. Työ jatkuu ja elämä liikkuu eteenpäin.

Näyttelyn teokset ovat uniikkeja grafiikanvedoksia, monotypioita. Niiden koot vaihtelevat 12x15cm ja 120×160 cm välillä. Holma yhdistää monotypioihinsa jopa useamman virkkeen mittaisia nimitekstejä. Samalla kun tekstit johdattavat katsojaa kuvasta toiseen, ne myös pysäyttävät rutinoituneenkin näyttelyssäkävijän teosten äärelle. Kaikki näyttelyn teokset ovat vuosilta 2017 ja 2018.

Ahneus, vallanhimo,
itserakkautta ruokkivat hankkeet
voivat viedä eksyksiin tärkeimmästä:

On hyvä elää ja antaa parastaan
tälle ihanalle elämälle
joka on ihmeellisesti tullut kohdalle.

Lisätietoa:
www.hannaholma.net