GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2014

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Hämeenlinnan kameraseura 60 v.
Hämeenlinna aamusta aamuun - valokuvanäyttely
2.7.-12.7.2014

Syntymäpäiväjuhlaa! Hämeenlinnan kameraseura täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja Hämeenlinnan kaupunki 375 vuotta. Hämeenlinna aamusta aamuun -näyttely juhlistaa näitä molempia luomalla tämän päivän Hämeenlinnasta hetkiä ja näkymiä aamuyön hiljaisuudesta päivänvalon paljastumisen kautta yön tunnelmiin. Maisemaa, historiallista kerrostuneisuutta, arkisia yksityiskohtia…näyttely tarjoaa uusia näkökulmia, huumoria ja tuttuja näkymiä, monikerroksisia jakamisen hetkiä niin hämeenlinnalaisille kuin muillekin.

Hämeenlinnan kaupungin tuottamaan näyttelyyn kameraseuralaiset tarjosivat huikeat 1250 valokuvaa, joista kuraattorina toiminut valokuvaaja Terho Aalto valitsi 82 teosta 11 kuvaajalta. Kuvapaljouden jäsentymistä Terho Aalto kuvaa seuraavanlaisesti:

Valintaprosessi tapahtui pelkästään kuvia katsomalla, tietämättä kuvien kuvaajista, paitsi tietenkin niiden, joiden nimi oli liitettynä kuvapinnalle. Kuvaajilla oli paljon samoja aiheita eri vuodenajoilta. Paljon luontoa ja kaupungin rakennuksia, vähemmän arkea ja ihmisiä. Historia on läsnä rakennuksien kautta ja vuodenajat vaihtuvat aamusta aamuun. Kuvista näkyy rakkaus kaupunkiin ja sen tarjoamiin luontoaiheisiin. Miksi kuva on otettu? Aihe on lumoava, kaunis, vaikkapa Aulangon puistometsän sumuinen aamu tai myös joissain tapauksissa humoristinen, kuten asfaltille levitetyn tykkilumen päälläyksin sivakoiva hahmo  tai rakennusmiehet telineillä kuin performanssia tehden.”

Hämeenlinnan kameraseura perustettiin v. 1954. Kameraseuran puheenjohtaja Hannu Lehtonen kiteyttää seuralaisten toiminnan seuraavasti: “Meidän pitäisi oikeastaan olla Hämeenlinnan valokuvausseura. Me harrastamme nimittäin valokuvausta ja kamerat meillä on vain välineinä toteuttaa kuvallisia inspiraatioitamme ja visioitamme. Me harrastamme kaiken maailman valokuvausta ja joukkomme taipuu siten varsin monimuotoiseen valokuvan tuottamiseen. Joukkoon mahtuu luontoa zoomaavia, studiossa valoja säätäviä ja kaupunkimiljöötä kameran etsimestä tiirailevia miehiä ja naisia. Yritämme harrastaa kameraseuraamista ja siihen liittyvää mahdollisimman monipuolisesti.

Lisätietoa:
www.hameenlinnankameraseura.net