GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2011

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Gary Wornell
Kasvotusten - Face to Face
14.5.-7.6.2011

KASVOTUSTEN ─ FACE TO FACE on näyttely, joka rakentuu GalleriaKONEeseen taiteilijan ja katsojan välisenä yhteistyönä. Galleriatila muuttuu staattisesta, hiljaisesta näyttelytilasta paikaksi, joka “elää”. Tässä näyttelyssä galleria on paikka, joka kasvattaa ja kehittää ideaa yhdessä katsojan kanssa.

Gary Wornell on tehnyt valokuvataidetta yli vuosikymmenen ajan. Kyseiset teokset edustavat etupäässä abstraktia kuvailmaisua, jonka pohjana on valokuvan ja liikkeen yhdistäminen. GalleriaKONEen näyttelyn pääosassa on ihminen. Lähtökohtana ovat Riikassa 2009 ja Düsseldorfin näyttelyssä 2011 yhdessä yleisön kanssa syntyneet teokset. Hämeenlinnan näyttelyssään Gary asettuu dialogiin katsojan kanssa. Kamera on työväline, jonka avulla hän tallentaa hetkiä taiteilijan ja katsojan välisestä dialogista – tuosta lyhyestä mutta läheisestä suhteesta ─ jonka kautta taiteilija ja katsoja tuottavat yhdessä uuden taideteoksen. Katsoja muuntuu tässä prosessissa tarkkailijasta teoksen aiheeksi.

KASVOTUSTEN ─ FACE TO FACE -näyttelyn taideteokset tapahtuvat reaaliajassa. Ne luodaan ja tulostetaan näyttelyssä ja ripustetaan seinälle siten, että tila muuttuu päivittäin ja siitä tulee elävä taideteos, jossa katsoja ja aihe ovat yhtä.

Gary Wornell “rakentaa” näyttelyä yhdessä kävijöiden kanssa näyttelyn viimeiseen päivään asti. Hän on varmimmin näyttelyssä paikalla kuvaamassa:

ti-to 17.-19.5.
la 21.5.
ti-to 24.-26.5.
ti-ke 31.5.-1.6. (to Helatorstai suljettu)

Gary Wornell (s. 1952 Kanadassa) asuu ja työskentelee Riihimäellä. Hän on asunut Suomessa vuodesta 1994 lähtien. Hänen teoksiaan on ollut esillä näyttelyissä mm. Suomessa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Hollannissa ja Japanissa. Hänen 35-vuotista taiteilijauraansa juhlistettiin v. 2009 retrospektiivisellä näyttelyllä Riihimäen taidemuseossa.

Lisätietoa:
www.garywornell.com