GalleriaKONE
galleriakone hämeenlinna verkatehdas
Menneet näyttelyt – 2016

GalleriaKONE | Verkatehdas | Hämeenlinna

Elina Autio
Entäs tämä
29.10.-22.11.2016

“Paletissa oli kuusi sävyä, joita kaikkia tuli käyttää yksitellen. Keltaisesta ja sinisestä ei saanut sekoittaa vihreää, eikä punaisesta ja sinisestä violettia, vaan eri värit saivat kohdata vasta paperilla. Tehtävänä oli maalata vesiväreillä pitkiä ja kapeita kolmion mallisia värikeiloja paperin yläreunasta alareunaan asti. Viivat levenivät alaspäin, ja saivat mennä milloin mitenkin: suoraan alas, viistosti alas, sivuille… Harjoitusta kutsuttiin diskoksi; valkoisesta paperista tuli tila, jossa läpikuultavat värivalot keinuivat holtittomasti, epätahdissa kuvitellun melodian kanssa.

GalleriaKONEen näyttelyssä esitän paperille tehtyjä teoksiani, joita toisinaan teen, mutta joita harvoin esitän. Nyt esitän vain näitä töitä enkä mitään muuta. Näyttely on kuin avoin muistikirja; siellä on löytöjä, etsintöjä, ja ehdotuksia, sekä käsialaa josta en enää saa selvää. Löysin Berliinistä hasselpähkinämagneetteja, joita innostuksissani meinasin käyttää kiinnikkeinä teosteni ripustuksessa. Jokin suodatin esti tekemästä tätä. Ripustan ehkä muutaman työn matkamuistoiksi ostetuilla jääkaappimagneeteilla – huvin vuoksi. Yksi magneeteista on Pariisista. Siellä vietetyn residenssijakson aikana tein osan näyttelyn teoksista.

Kiitän Koneen Säätiötä saamastani tuesta.

Elina Autio (s. 1985) on Leppäkoskella asuva ja toimiva kuvataiteilija. Hän työskentelee maalauksen, veiston ja installaation välimaastossa monin eri materiaalein ja mittakaavoin. Autio valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopistosta vuonna 2014. Hänen teoksiaan on mm. Kiasman ja Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa. Vuonna 2016 Autiolla on ollut yksityisnäyttelyt Tampereella ja Berliinissä ja hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin Saksassa ja Etelä-Koreassa.

Lisätietoa:
www.elinaautio.com